Početna Izbor HR Top 40: Čak osam novih ulaza na listi, Vatra osvojila novi...

HR Top 40: Čak osam novih ulaza na listi, Vatra osvojila novi najviši ulaz na treće mjesto

Vanna je s Pjesmom o tebi (Croatia Records) i dalje na prvom mjestu HR Top 40 liste!

Igor Delač i pjesma Samo zbog vas (Croatia Records) ostali su na drugom mjestu liste, dok je treće mjesto pripalo pjesmi Nova godina nije se dogodila (Dallas Records) grupe Vatra koja je time zaslužila titulu novog najvišeg ulaza.

Nova godina nije se dogodila, novi je, četvrti po redu singl s nadolazećeg desetog studijskog albuma Vatre. Pjesmu bogate produkcije koju potpisuju Jura Ferina i Pavle MIholjević, bez uobičajene banalnosti priziva nadolazeće blagdane, a zarazna melodija odaje prepoznatljiv kantautorski potpis Ivana Dečaka.

Zaigranu energiju pjesme u video je majstorski pretočio redatelj Filip Gržinčić uspjevši minimalističkom scenografijom i efektnom rasvjetom stvoriti artistički vizual. U video spotu se pojavljuju i plesači Paula Jeričević i Christian Nujster.

“Premda je prerano za govoriti o krajnjem dosegu četvrtog po redu singla s našeg desetog nadolazećeg studijskog albuma, uistinu veseli strelovit uspon na top listu, držimo si palčeve da tamo i ostane, sve dok ne procvatu trešnje.”, komentirali su iz Vatre.

Mjesto iza Vatre zauzima Matija Cvek s pjesmom Generacija (Menart), a na petom je mjestu Gibonni i Ne lažu fotografije (Dallas Records).

Na listu je ušlo još sedamn novih pjesama. Ova ljubav (Aquarius RecordsMarka Tolje ušla je na visoko 10. mjesto liste, a na 14. je mjesto ušla pjesma Marina Jurića-ČivreKao vatra  (Menart). Poljubi me za kraj (LAA) grupe Silente zaslužila je novi ulaz na 17. mjesto, Čuvam misto (Zvuci Mediterana) pjevača Marka Škugora 21. mjesto, dok je na 26. mjestu pjesma Kao jedno (MenartLee Mijatović. Među novim ulazima su još i Tvoje usne (Dancing Bear) legendarne Zdenke Kovačiček i Matije Cveka na 36. mjestu te pjesma Borisa RogozniceSada i zauvijek (Hit Records) na 38. mjestu.

Najveći skok osvojila je pjesma Cvijet (Dancing BearDaleke obale koja se s 24. mjesta popela na 9. mjesto liste. Što se tiče najizdržljivijeg na listi, tu titulu osvojio je Matija Cvek s pjesmom Ptice (Menart) koja je na listi već 41 tjedan.

Što se tiče regionalne slušanosti, Slavonija i Zagorska regija najviše slušaju Generaciju Matije Cveka, Dalmacija i Središnja Hrvatska uživaju u Vanninoj Pjesmi o tebi, dok Grad Zagreb te Istra i primorje slušaju Vatrin novi hit Nova godina nije se dogodila.

Lista HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj. Podaci servisa 1Played odnose se na tjedan od 25. do 31. listopada, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here