Početna Izbor HR TOP 40 broji nove ulaze – dva rokerska i dva pop-plesna...

HR TOP 40 broji nove ulaze – dva rokerska i dva pop-plesna hita

64
0

Prvi hit koji se kao novi i ujedno najviši ulaz etablirao na 11. mjestu HR TOP 40 liste najemitiranijih domaćih singlova u Hrvatskoj, odnosi se na pjesmu Učini me sretnim velikog glazbenika Željka Bebeka. Pjesma u sebi sadrži duboku poruku, a popraćena je izrazito emotivnim spotom sačinjenom iz snimaka Bebekove privatne arhive. Spot je još jedan odličan redateljski uradak Sandre Mihaljević.

Tekst, koji  je napisao pjesnik Željko Pavičić, toliko je dirnuo Bebeka da ga je rukom ispisao na papir i ukvirio za uspomenu, isto kao što je napravio i s ogledalom u videospotu. Snažnu glazbu za ove nostalgične stihove napisao je Branimir MihaljevićBebekov dugogodišnji suradnik. Pjesmu izdaje diskografska kuća Croatia Records.

Untitled design(12)
Željko Bebek, Učini me sretnim, Croatia Records

Opća Opasnost, jedan od najpopularnijih rock bendova, broji drugi novi ulaz na listu s pjesmom Pusti me na miru s aktualnog albuma Karta do prošlosti. Album, ali i sama pjesma, karakterističan je po žestokim riffovima, prepoznatljivom jakom Perinom vokalu i izdržljivom ritam-sekcijom, oduševio je publiku, kritku, a ovim putem i radijske postaje.

Pjesma je popraćena kaubojskim videospotom u čijem je vizualnom osvježenju Opća opasnost zakoračila u Divlji zapad. Redatelj i scenarist Marko Zeljković Zelja još je jednom odradio sjajan posao. Glazbu i tekst pjesme s druge strane potpisuje Mario Vestić, dok su za aranžman zaslužni članovi benda.  Pjesmu objavljuje Croatia Records.

Untitled design(14)
Opća opasnost, Pusti me na miru, Croatia Records

Treći novi ulaz odnosi se na pjesmu Vrijeme talentiranog glazbenika Saše Lozara. Pjesma je intrigantna, suptilno provokativna, dok istovremeno, kao što je vidljivo i u njenom naslovu, poziva na promjene. Saša još jednom ostaje vjeran svom glazbenom stilu pa tako i nova pjesma ima prizvuk kombinacije popa i funka.

Glazbu, tekst i aranžman za pjesmu Vrijeme napisao je Predrag Martinjak Peggy. Pjesmu izdaje Agapa.

Untitled design(15)
Saša Lozar, Vrijeme, Agapa

Omiljene Učiteljice još jednom oduševljavaju radijske postaje i kao četvrti novi ulaz stižu na HR TOP 40AndreaAna Silvia svojom veselom prirodom donose pjesmu Apsolutno i nastavljaju niz od sjajnih singlova i spotova.

U pjesmi pjevaju o ljubavi između majke i sina, a kadrovi spota iz prekrasne Funtane nikog ne mogu ostaviti ravnodušnim. Glazba i tekst djelo su Dušana Bačića, dok iza aranžmana i produkcije spota stoji Bojan Dragojević. Pjesmu izdaje Croatia Records.

Untitled design(13)Učiteljice, Apsolutno, Croatia Records

Najizdržljiviji su Pavel feat. Tedi Spalato s pjesmom Ne daj na nas, koju izdaje Dallas Records. Najveći skok su pak ostvarili Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli s hitom Nauči me, u izdanju Universal Music Hrvatska.

Pjesma koja i dalje neupitno čvrsto drži sam vrh ljestvice na listi najemitiranijih domaćih pjesama je Massimov hit Mali krug velikih ljudi. Autorstvo potpisuje pjevač benda VatraIvan Dečak, a izdaje ju Aquarius Records. Na drugo mjesto popela se Mia Dimšić, sa singlom Sretan put, objavljenom na istoimenom albumu. Na njoj su zajednički radili Mia DimšićVjekoslav Dimter Damir Bačić. Za izdavanje zaslužna je diskografska kuća Croatia Records. Treće mjesto je ovaj put pripalo hitu Ova ljubav, mladog glazbeničkog dua – popularne pjevačice Zsa Zse i trap zvijezde Hiljsona Mandele. Autor teksta i glazbe je Ante Pecotić, dok Bojan Šalamon – Shalla potpisuje aranžman i produkciju. Pjesmu izdaje Rubikon Sound Factory.

Kad je riječ o regionalnoj listi, singl Mali krug velikih ljudi etablirao se na najvišem mjestu u Istri i primorju, Slavoniji, Središnjoj Hrvatskoj i Zagorju. Silenteova pjesma Navečer se srca lome, koju izdaje LAA, prva je u Dalmaciji, dok Ova ljubav prednjači u Gradu Zagrebu.