Početna Izbor HR Top 40: Bosutski bećari i Tomislav Bralić ostvarili najveći skok

HR Top 40: Bosutski bećari i Tomislav Bralić ostvarili najveći skok

409
0

Nova slavonsko-dalmatinska suradnja, nakon samo dva tjedna boravka na HR Top 40, ostvarila je najveći skok na listi. Singl Tko si ti u izvedbi Bosutskih bećara i Tomislava Bralića prema prošlotjednim podacima popeo se za čak 28 pozicija.

„Ono što smo možda sanjali sada se događa. Publika je objeručke prihvatila našu novu pjesmu što je rezultiralo ovim skokom na 10. mjesto na ljestvici HR Top 40. Ovo je za nas još jedan vjetar u leđa i dokaz da ono što radimo zaista nešto vrijedi“, izjavili su Bosutski bećari.

Pjesmu izdaju Croatia Records i Scardona, a riječ je o posljednjem dijelu trilogije hitova koja je nastala poznatom pjesmom Sad kada došla si, također uspješnom kombinacijom tamburaškog i klapskog glazbenog stvaralaštva. Ovaj put, svoj osebujan klapski vokal pjesmi je pridružio Tomislav Bralić:

„Baš me veseli taj podatak, koliko zbog mene toliko i zbog mojih bećara. Volim nove izazove, a meni je pjesma “Tko si ti” odmah sjela, i ne prođe dan da je malo u sebi ne zapjevam. Još jednom hvala Bosutskim bećarima što su mi dali povjerenje i nadam se da ćemo je još dugo pjevati”, izjavio je.

Prvo mjesto na listi još jednom zauzima Petar Grašo s pjesmom Voli me u izdanju Tonike. Marko Kutlić i Nela čuvaju i dalje svoju drugu poziciju sa singlom U zagrljaju spašeni, dok su na trećemu mjestu Giuliano i njegov hit 100 posto lud.

Najviši ulaz ostvario je novi singl u izvedbi Zdenke Kovačiček i Remi, pod nazivom Pozitivan primjerak. Pjesmu izdaje Dancing Bear, a riječ je novoj interesantnoj vokalnoj kombinaciji koja najavljuje posebnu popularnost u radijskom eteru. Novi ulaz bilježi i mladi Jakov Mađarić, koji u izdanju Aquarius Recordsa pjeva Kako si dospjela tamo.

U svim regijama zemlje, Petar Grašo s pjesmom Voli me službeno je najemitiraniji te tako zauzima prvu poziciju na svakoj od regionalnih listi.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.