Početna Izbor HR Top 40: Albina i Tick Tock osvojili radijski eter

HR Top 40: Albina i Tick Tock osvojili radijski eter

1
0

HRtop 40 listu najemitiranijih domaćih hitova osvojili su singlovi predstavljeni na ovogodišnjoj Dori 2021. Novi najviši ulaz ostvarila je ovogodišnja pobjednica Dore, Albina i pjesma Tick Tock!

Mlada splitska pjevačica ove će godine predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u Rotterdamu s pjesmom koju nam donosi Universal Music Hrvatska.

“Veliko je priznanje imati singl koji je na samom vrhu HR Top 40 liste, pogotovo s obzirom na to da sam novo ime na glazbenoj sceni. Od samog početka vjerovali smo u pjesmu i jako sam zahvalna što je prepoznat trud uložen u nju, ovo je veliki vjetar u leđa za nadolazeće razdoblje priprema za nastup na Euroviziji. Hvala svima na podršci!” izjavila je Albina povodom novog uspjeha.

Albina, Tick Tock, Universal Music Hrvatska

Osim pobjedničke, čak još pet pjesama s Dore našlo se na prošlotjednoj listi najemitiranijih radijskih hitova. Na 6. mjestu našao se sastav Cambi i pjesma Zaljubljen koju izdaje Dallas Records. Na Dori su osvojili visoko četvrto mjesto, a nazivaju ih najvećim iznenađenjem ovogodišnjeg natjecanja.

“‘Zaljubljen’ je pjesma od koje smo imali velika očekivanja, ali ovakav odaziv slusatelja je i nas zatekao. Čak se pojavio i hashtag i poštapalica ‘i mila i vila’! Ovom se nitko nije nadao! Iznimno smo zahvalni svim radijskim postajama koje su prepoznale našu pjesmu, a ponajveće hvala ide svima onima koji svakodnevno se zaljubljuju u ovaj novi CAMBI. “ rekli su nam.

Cambi, Zaljubljen, Dallas Records

Tomislav Marić – ToMa na ovogodišnjoj Dori nastupao je s pjesmom Ocean of Love koja je na listi zauzela 27. mjesto, i to u izdanju diskografske kuće Dallas Recordsa.

”Pjesma ‘Ocean of love’ dobro je prihvaćena bila i na samoj Dori na kojoj sam je predstavio publici. Sretan sam jer je izazvala jednake reakcije i kod radijskih urednika i slušatelja te je dostigla i svoje mjesto na službenoj nacionalnoj top ljestvici. Želim da moja pjesma potiče ljude da žive i dijele pozitivne emocije i dok god to moja glazba bude radila, bavit ću se njome.” rekao je Tomislav.

ERIC i pjesma Reci mi (Universal Music Hrvatska), zauzeli su 30. mjesto, a na 35. mjestu našla se Mia Negovetić s pjesmom She’s Like a Dream (Croatia Records). Posljednja pjesma s Dore koja se našla na listi je Ma zamisli Bete Sudar koju izdaje Bonton Music.

Ljubavnici i Suza ledena u izdanju Croatia Recordsa također su ostvarili su novi ulaz na listu (11. mjesto). Još jednu titulu novog ulaza na listu nosi Marko Tolja s novim singlom Budi budna. Singl je nastao u diskografskoj kući Aquarius Records. Što je Marko poručio ovim povodom, pročitajte u nastavku:

“Izuzetno sam sretan i iznenađen sto je ‘Budi budna’ odmah upala na tako visoku poziciju. Iznenađen jer se nisam nadao tako dobrom i brzom reakcijom radijskih urednika s obzirom da je balada u pitanju. Takvim pjesmam uvijek treba malo veći zalet. A sretan jer kao što sam već rekao: ovo je jedna od onih pjesama kakve se više ne pišu a svi ih volimo! Hvala što ste mi ovom vijesti to i potvrdili.”

Marko Tolja, Budi budna, Aquarius Records

Tijana Bogićević i Damir Kedžo također imaju novu pjesmu, Hram, koja se našla na 17. mjestu. Isto tako, Učiteljice su novom pjesmom Samo je Sava znala da sam prava (32. mjesto) oduševile publiku. Obje pjesme izdaje Croatia Records.

Na drugom mjestu nalaze se Pravila igre i pjesma Jedina u izdanju Gema Produkcije, a na trećem mjestu su Noelle i ZETZ s pjesmom Halo koju izdaje Menart. Massimova Mali krug velikih ljudi je najizdržljivija. Od sveukupno 38 tjedana, 30 tjedana je nosila titulu najvišeg vrha liste.

Kada je riječ o regionalnoj listi, sve regije osvaja Albina i pjesma Tick Tock.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130. Podaci s ovotjedne liste odnose se na tjedan od 15. veljače do 21. veljače 2021., od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.