Početna Izbor HR Top 40: Alarmantni ulaz istoimene pjesme grupe Colonia

HR Top 40: Alarmantni ulaz istoimene pjesme grupe Colonia

810
0

Vrući hitovi ovoga ljeta na listi najboljih 40 hrvatskih pjesama iz tjedna u tjedan pridružili su brojne izvođače poretku najslušanijih. Kada govorimo o ‘vrućem’, a i o ‘ljetu’ i sve to spojimo s ‘hitom’, tada se na listi neizbježno nalazi i grupa Colonia.

S novim hitom ‘Alarmantno‘ s najnovijeg albuma ‘Nova era‘ u izdanju Croatia Recordsa, autorskim potpisom Borisa Đurđevića za glazbu i aranžman, uz stihove Valerije Đurđević, Colonia je zabilježila najviši ovotjedni ulaz na listu Top 40. Nedavno je za ovu pjesmu objavljen i video spot koji je oduševio fanove grupe Colonia, ali i zarazio svojim latino melodijama i druge slušatelje.

Jako sam sretna, ‘Alarmantno’ je definitivno moja omiljena pjesma na novom albumu. Ovo je za sve moje obožavatelje koji su me prihvatili i podržavaju me od prvog dana”, svoje oduševljenje nije sakrila pjevačica Ivana.

Ovo je nova era, neočekivano, drukčije, a opet ima taj Colonia šmek. Od svog rukopisa ipak ne mogu pobjeći, no izlazak iz zone komfora za mene je poseban gušt”, rekao je Boris Đurđević.

Osim Colonije, veliki uspjeh na listi najboljih 40 bilježe i grupa Vatra i Massimo čiji se hit ‘Nama se nikud ne žuri’ u izdanju Dallas Recordsa i Aquarius Recordsa čvrsto smjestio na prvo mjesto. Slijedi ga prošlotjedni hit ‘Igraj moja Hrvatska’ u izvedbi Zaprešić Boysa, a treće su mjesto s pjesmom ‘Vikend’ rezervirali članovi grupe Detour.

Poseban singl ovotjedne ljestvice je pjesma Željka Bebeka i velikog vokala hrvatske glazbene scene Olivera Dragojevića‘Ako voliš ovu ženu’, u izdanju Croatia Recordsa. Nakon jučerašnje tužne vijesti o ovom nadasve posebnom umjetniku, još jednom donosimo jedan u nizu dokaza Oliverovih uradaka kao čvrstog stupa domaće glazbe. Oliver i Bebek pojavljuju se na listi kao najizdržljiviji – već 45. tjedan. Mnoge će njegove melodije, sigurni smo, još dugo postojati u srcima slušatelja.

Romantični Petar Grašo ostvario je najveći skok na ljestvici svojom pjesmom ‘Ako te pitaju’ koju izdaje Tonika. Novi hit na ovu ljestvicu donio je Jole s pjesmom ‘Partijana’, a zabilježeno je i nekoliko povrataka: Zsa Zsa s pjesmom ‘Pruži mi ruku’, Lidija Bačić i grupa Vigor te njihov hit ‘Vino rumeno’, Vanna s pjesmom ‘Gdje počinje kraj’, a tu su i Luka Nižetić i ‘Radim što želim’ te Detour s pjesmom ‘Bez tebe’.

Na regionalnim listama najbolje su se plasirali Vatra i Massimo s pjesmom ‘Nama se nikud ne žuri’ u Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj te grupa Detour s pjesmom ‘Vikend’ koja je bila omiljena u gradu Zagrebu i zagorskoj regiji.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.