Početna Događanja House of Flamingo predstavlja: ‘Interview With a Drag Queen’

House of Flamingo predstavlja: ‘Interview With a Drag Queen’

218
0

U petak, 23. kolovoza, u Klubu Močvara (Trnjanski nasip bb) kolektiv House of Flamingo uprizorit će zagrebačku premijeru svoje nove izvedbene drag poslastice i najboljeg antidepresiva za povratak na vrući gradski asfalt – show pod nazivom ‘Interview With a Drag Queen’.

Sadržaj showa ‘Interview With a Drag Queen’ kreativno potpisuju HoF-ov rezidentni tandem Colinda Evangelista i Entity. Show ujedno predstavlja svojevrsnu evoluciju prošlogodišnje ljetne serije ‘Summer Nights’ programa u metropoli, u kojem su članice kolektiva vješto u scenski nastup spajale popularnu kulturu i stand-up anegdote iz vlastitih karijera regionalnih zvijezda drag scene.

Kako odabrati dobro drag ime? Koje su posljedice ispijanja gin-tonika bez tonika? Kakve poruke ohrabrenja u backstageu šalju regionalne estradne zvijezde? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja, koja niste ni znali da ih imate ali će vas nasmijati do suza, doznajte u Močvari u petak, 23.8., od 21h. Nakon showa glazbenim vodama navigira HoF-ov rezidentni DJ kapetan Mr.E.

Trailer za program:

Cijena ulaznice za ovu seansu queer grupne terapije iznosi 50 kuna, a moći će se preuzeti na dan programa na ulazu u klub Močvara. Više informacija o događaju potražite na Facebook eventu.

House of Flamingo je queer umjetnički kolektiv koji od sredine 2013. godine aktivno djeluje na zagrebačkoj nezavisnoj kulturnoj i queer sceni. Misija kolektiva je stvoriti, osnažiti i proširiti drag kulturu i queer izvedbenu scenu u Zagrebu, i šire u čitavoj regiji. S obzirom na jačanje desničarskih i nacionalističkih tendencija u društvu, ali i sve manji fokus mainstream LGBTIQ aktivizma na samu zajednicu van legislativnih društvenih promjena i životnih uređenja, program na nezavisnoj kulturnoj sceni odgovara na potrebu za prostorom slobode, tolerancije, međusobnog uvažavanja i kreativnosti u kojem participiraju umjetnici i publika. U posljednjih nekoliko godina HoF je gostovao u svakom glavnom gradu u regiji (Ljubljana, Beograd, Sarajevo, Podgorica, Skopje) te u Splitu, Poreču, Rijeci, Opatiji, Puli, Zadru …