Početna _playlist VIDEO: HDZ traži ostavku direktora Zagrebparkinga

VIDEO: HDZ traži ostavku direktora Zagrebparkinga

588
0
parkiranje, arhiva (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)

parkiranje, arhiva (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)”Čovićev Holding primjer je nepotizma i bahatog pogodovanja SDP-ovom kadru” izjavila je na konferenciji za novinare Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba Margareta Mađerić.

Način poslovanja i stanje Zagrebačkog holdinga bila je tema konferencije, na kojoj su HDZ-ovi gradski vijećnici Božica Šolić, Stanko Gačić i Margareta Mađerić iznijeli svoju kritiku. Prva u nizu bila je u vezi ugovora kojim je predsjednik Uprave Holdinga Ivo Čović preuzeo osobni dug Roberta Mišete, direktora Zagrebparkinga na teret Holdinga.

”Radi se o osobnom dugu u iznosu od 20 tisuća kuna, nastalom u privatnom poduzeću Iskon Internet d.d.” rekla je Mađerić, dodavši kako pritom ne dovode u pitanje edukaciju zaposlenika, što je bio čovićev argument za preuzimanje duga. Za gradske vijećnike HDZ-a nije bitna visina iznosa duga, jer će se platiti novcem poreznih obveznika, što smatraju nemoralnim.

Posebno spornim smatraju Mišetićevo dovođenje dvojice prijatelja iz  Iskon Interneta u Zagrebparking bez javnog natječaja. ”Ovo je primjer u svim podružnicama Zagrebačkog Holdinga” kaže Mađerić, uzimajući tu u činjenicu u prilog tezi da javni natječaji služe SDP-u za privlačenje podobnih umjesto sposobnih.

Mađerić je spomenula i medijski napumpani slučaj s pružanja povlaštene karte za parkiranje glazbeniku Mile Kekinu. Istaknula je kako krivica nije na glazbeniku već na direktoru koji je zloupotrijebio svoje ovlasti. Zaključak Zagrebačkog odbora HDZ-a jest da Mišeta mora podnijeti ostavku, a da bi SDP trebao snositi političku odgovornost.

Na pitanje o izjavi predsjednika Gradske skupštine Borisa Šprema o navodnoj prešutnoj koaliciji HDZ-a i gradonačelnika Milana Bandića, Mađerić je odgovorila kako Šprem svoju nesposobnost sakriva prebacivanjem odgovornosti na Vladu ili HDZ.

”Upravo je SDP u zadnje dvije godine prihvatio sve prijedloge i odluke Milana Bandića” komentirala je Mađerić, te podsjetila na Milanovićevu izjavu da je Bandić ”najbolje što sje SDP mogao ponuditi Zagrebu”.

Nije htjela komentirati zašto se Ministarstvo uprave nije očitalo unutar zakonskog roka od 30 dana na apel Borisa Šprema da provedu inspekcijski nadzor zbog neprovođenja skupštinske odluke.

Na upit o eventualnom HDZ-ovom prijedlogu funkcioniranja Holdinga, Mađerić je spomenula nužnost restrukturiranja. ”Određene podružnice trebaju se pustiti na tržište, sportski objekti izdvojiti a komunalne djelatnosti moraju biti samostalne” odgovor je HDZ-ove gradske zastupnice koja najvećim problemom smatra način upravljanja i političku situaciju u gradu Zagrebu.

Mađerić o preuzimanju duga

[infopunkt 3475&video=01 nolink]

Mađerić o javnim natječajima

[infopunkt 3475&video=02 nolink]

Mađerić o slučaju Mile Kekina

[infopunkt 3475&video=03 nolink]

Mađerić o SDP-ovoj političkoj odgovornosti

[infopunkt 3475&video=04 nolink]

Mađerić o SDP-ovom glasanju za Bandićev proračun

[infopunkt 3475&video=06 nolink]

Mađerić o funkcioniranju Holdinga

[infopunkt 3475&video=08 nolink]