Početna Uncategorized Hat-trick Marcela Hirschera na Sljemenu

Hat-trick Marcela Hirschera na Sljemenu

Austrijanac Marcel Hirscher je novi/stari kralj Sljemena. Jučerašnjom pobjedom ostvario je pravi hat-trick na Snježnoj kraljici obranivši prva mjesta iz 2012. i 2013. godine, ali je također postao i najuspješniji austrijski slalomaš u povijesti s ukupno 15 pobjeda u Svjetskom kupu.

marcel h
Foto: vipsnowqueentrophy.com

Osim toga, petnaestim trijumfom izjednačio se s našim Ivicom Kostelićem na četvrtom mjestu po broju slalomskih pobjeda svih vremena. Iza sebe je ostavio Nijemca Felixa Neureuthera za 81 stotinku, odnosno trećeplasiranog Sebastiana Fossa Solevaaga iz Norveške za čak sekundu i četiri stotinke.

Sada imam hattrick na ovom brdu i mislim da sam danas odskijao i svoju najbolju utrku ovdje. Što se tiče ledene staze, ako se oprema dobro odabere i podesi nikada nije presklisko za skijanje“, istaknuo je Hirscher za web stranicu Vip Snow Queen Trophy. „Iako sam sada rekorder, o brojkama ne razmišljam. Nikada nisam mislio da ću ostvariti više pobjeda od svojih uzora Maria Matta i Benjamina Reicha. Jedina brojka koja je interesantna je ona Ingemara Stenmarka koji je ostvario 86 pobjeda u Svjetskom kupu. Vjerujem da to nitko nikada neće dosegnuti“, dodao je.

Što se tiče domaćih skijaša, Filip Zubčić je po prvi puta na Sljemenu došao do druge vožnje te je na kraju zauzeo 15. mjesto upisavši svojih prvih 16 bodova u ukupnom poretku slaloma. Ivica Kostelić zavšio je dva mjesta ispod Zubčića i upisao 13 bodova. Natko Zrnčić-Dim prvu vožnju završio je na 39. mjestu, Elias Kolega na 47. mjestu, Istok Rodeš na 48., dok Matej Vidović nije uspio završiti svoj sljemenski nastup.

Autor: Marko Hodalj

 

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here