Početna Grad Zagreb GSKG neće naplaćivati pripremu i prijavu dokumentacije

GSKG neće naplaćivati pripremu i prijavu dokumentacije

259
0

“Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o. nije naplatilo niti će naplaćivati uslugu pripreme zahtjeva, prijave i ishođenja dokumentacije potrebne za prijavu na Javni poziv MGIPU-a za subvenciju radova privremene mjere sanacije na zgradama oštećenim u potresu, a kojima je upravitelj”, piše u priopćenju iz Gradske uprave.

Naime, za prijavu na Javni poziv koje je ispisalo Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine potrebno je ispuniti opsežnu i složenu dokumentaciju (odluke suvlasnika, ZK izvadci, građevinske dozvole, rješenja za građenje, uporabne dozvole, dokazi o vlasništvu, fotodokumentacija, dokazi o oštećenju i sl.). Za podnošenje navedenih prijava, angažiran je dodatni stručni kadar, a sve o trošku upravitelja zgrada – GSKG.

U priopćenju ističu i kako gradonačelnik Milan Bandić nije bio upoznat s odlukom o naplati, koju je odmah po saznanju ukinuo. Ovim putem gradonačelnik upućuje ispriku svim sugrađanima koje su informacije  uznemirile, a posebno s  obzirom na tešku situaciju uzrokovanu potresom koja bi takvom nepromišljenom odlukom bila dodatno otežana.

Zagrepčani su pozvani da i dalje prijavljuju štete na svojim objektima, budući da je rok za navedeno produžen do 30. lipnja 2021.

“Podsjetimo i kako našim sugrađanima pri ispunjavanju dokumentacije pomažu naši djelatnici raspoređeni po područnim uredima Mjesne samouprave stradalih gradskih četvrti”, pišu.