Početna Iz gradske uprave Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb razvilo mobilnu aplikaciju za prikupljanje humanitarne pomoći

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb razvilo mobilnu aplikaciju za prikupljanje humanitarne pomoći

Prepoznavši potrebu građana za pomaganjem socijalno ugroženim osobama i ranjivim skupinama, kako u kontekstu dobrovoljnog ulaganja vlastitog vremena, vještina i znanja, tako i kroz donacije financijskih i drugih materijalnih sredstava, Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb razvilo je mobilnu aplikaciju koja olakšava i ubrzava prikupljanje humanitarne pomoći za najpotrebitije.

Svjedoci smo kako su naši građani u jeku velikih kriza koje su nas zadesile, od poplava, migrantske krize, pandemije, potresa, do pojedinačnih tragedija, pokazali veliko srce i spremnost da pomažu ljudima u nevolji. Ipak, u današnjem užurbanom načinu života većina ljudi teško pronalazi vrijeme koje bi uložili u služenje zajednici na dobrobit potrebitih, a okolnosti vezane uz pandemiju stvorile su dodatne izazove. Razvijanjem nove mobilne aplikacije doskočili smo upravo tome.

Danas gotovo da i nema osobe koja ne koristi mobilni uređaj, a putem aplikacije Crveni križ Zagreb građani na jednostavan i brz način mogu sudjelovati u humanitarnim aktivnostima i iskazati svoju suosjećajnost i spremnost za pomoć. Mala donacija za pojedinca ne predstavlja mnogo, a zajedničkim doprinosom kroz veći broj malih donacija mogu se napraviti velike i značajne stvari. Velikodušnim i nesebičnim činom kao što je doniranje ne samo da pomažemo ljudima u potrebi, već i sami postižemo veći osjećaj rasta, svrhe i osobnog zadovoljstva.

„Crveni križ Zagreb uvijek je u pronalasku metoda kojima bi našim sugrađanima olakšali da na što kraći i brži način pomognu onima kojima je to najpotrebnije jer je vrijeme najvrjedniji i najoskudniji resurs kojim raspolažemo. Digitalnu aplikaciju kreirali smo kako bi ljudima dobrog srca koji su do sad nebrojeno puta pokazali humanost i osjećaj za potrebite olakšali da što prije i jednostavnije doniraju sredstva u odabrane namjene“, kazao je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zagreb Petar Penava.

Aplikacija Crveni križ Zagreb na brz i jednostavan način omogućuje donacije u različitim željenim iznosima, za različite odabrane namjene, jednokratnom ili mjesečnim uplatama. Razvijena je za operativne sustave Android i iOS gdje je građani mogu pronaći i preuzeti na svoje mobilne uređaje.

Svaka se pomoć računa. Potrebna je samo minuta dobrote. Mnoge osobe iz javnog života prepoznale su i uključile se u istoimenu kampanju kroz koju široj javnosti želimo predstaviti aplikaciju i potaknuti je na korištenje.