Početna Grad Zagreb Gradski vrt Sv. Klara otvorio novu sezonu Urbanih vrtova

Gradski vrt Sv. Klara otvorio novu sezonu Urbanih vrtova

1408
0

Cjelodnevnom volonterskom akcijom uređenja gradskog vrta Sv. Klara obilježena je prva ovogodišnja zelena akcija u sklopu projekta Urbani vrtovi. Time se Sv. Klara pridružila gotovo 20 lokacija diljem Hrvatske koje na taj način slijede svjetski trend uzgajanja hrane i zajedničkog druženja u gradskim kvartovima.

Uređenju društvene zone Gradskog vrta Sv. Klara, uz mnogobrojne građane i uzvanike, pridružila se zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin, koja je korisnicima vrtnih parcela svečano uručila donacije i ključeve nove kućice za alat, uz direktoricu marketinga tvrtke Pevec Danijelu Stjepanović i voditeljicu korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare Tinu Puhalo Grladinović.

Uz Pevec i Ožujsko pivo, svojim donacijama akciju uređenja podržali su i ostali partneri projekta Mesna industrija Ravlić, PBZ, Samoborka, Ecoimpuls i Eko Taxi.

Gradski vrt Sv. Klara sada u zajednici 2.000 obitelji

U sklopu edukativne radionice prof. Vesne Židovec s Agronomskog fakulteta prisutni su imali priliku naučiti sve o pravilnom kompostiranju te se zabaviti uz Mariju Husar i Galler-Bernobić-Veselinović bend i uživati u novom gradskom zidiću koji su posebno za ovu prigodu oslikali akademski kipar Petar Hranuelli te slikarice Nikolina Ivezić i Marija Kondres Dujmović.

Nakon cjelodnevne akcije, mnogobrojne građane dočekala je mala vrtna zabava i Rocko’s trio bend uz ukusne zalogaje chefa Marka Živaljića i Kuhara bez granica. Događanju se pridružio i pjevač Luka Nižetić, koji je i sam veliki ljubitelj ekološkog uzgoja i gastronomskih specijaliteta.

Projekt Urbani vrtovi treću godinu zaredom provode Grad Zagreb, 24sata i Radio Kaj, a uključuje više od 2.000 obitelji na gotovo 20 lokacija diljem Hrvatske, kojima se ove godine pridružuju Velika Gorica i Split. Uz mogućnost organskog uzgoja vlastite hrane na gradskom zemljištu, Urbani vrtovi slijede mnogobrojne svjetske gradove i predstavljaju idealan primjer povezivanja lokalne zajednice u korisnoj aktivnosti i druženju u prirodi.