Početna Moj Zagreb Gradska skupština prihvatila proračun za 2012. -video

Gradska skupština prihvatila proračun za 2012. -video

338
0

Zagrebačka Gradska skupština prihvatila je danas većinom glasova gradski proračun za 2012. koji je, od prvog čitanja, uvažio većinu prijedloga gradskih zastupnika pa uvećan za 140 milijuna kuna iznosi 6,720 milijardi kuna.
[infopunkt 3750&video=09 nolink]
Gradski zastupnici HDZ-a glasovali su protiv proračuna uz obrazloženje da ni u 2012. nema ulaganja u malo i srednje poduzetništvo niti je riješen problem zapošljavanja, posebice mladih, dok SDP-ovi i HSU-ovi zastupnici smatraju da je novi proračunski prijedlog ipak bolji i uravnoteženiji od prvotnog.U proračunu za 2012. povećani su iznosi za Zagrebački holding, odnosno podružnice ZET i Upravljanje športskim objektima te za kulturu i za socijalne programe. Iz gradske uprave ističu kako je u proračunu za 2012. izdvojeno čak 29,5 posto za Zagrebački holding što je najveći udio ikada.
[infopunkt 3750&video=05 nolink]
“Gradonačelnik je kapitulirao, a građani su tijekom godine platili preveliku cijenu neizvjesnosti što se moglo riješiti puno lakše”, kazao je Igor Rađenović (SDP) posebno pozdravljajući postizanje kompromisa oko cijene vrtića.Margareta Mađerić (HDZ) ocjenjuje pak da proračun za iduću godinu nije ni socijalan, ni razvojan, a niti uravnotežen.”Gradonačelnik i Holding nisu znali odgovoriti na krizu jer se u proračunu za 2012. manje novca predlaže za malo i srednje poduzetništvo. Nema ni kvalitetno razrađenog programa zapošljavanja, kao ni gospodarskog razvoja pa nas u idućoj godini čeka stagnacija” ocjenila je Mađerić.
[infopunkt 3750&video=03 nolink]
Jozo Radoš iz kluba HNS-a također smatra da se problem s Holdingom ne može rješavati na dnevnoj bazi te je zatražio postizanje političkog dogovora o funkcioniranju grada vezano uz gospodarski razvoj, prostorno planiranje, bolje raspolaganje gradskom imovinom, kao i funkcioniranje mjesne samouprave.Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potvrdio je da je proračun za 2012. rezultat kompromisa, jer ”s kim bih trebao razgovarati ako ne s Gradskom skupštinom i čelnicima Holdinga”, dodavši da ako se dogovor ne postigne – rezultat toga su izbori.Medijima je uputio primjedbu kako je posljednjih dana bilo više napisa o njegovu nego o smrti sjevernokorejskog vođe Kim Jong Ila.Skupština je ranije na sjednici prihvatila prijedlog gradonačelnika Milana Bandića po kojem će cijene vrtića i jaslica slijedeće godine iznositi 300 kuna, a produženog boravka u školi 200 kuna, bez obzira na dohotke kućanstava. (www.infopunkt.tv)