Početna Događanja Gradonačelnikov poziv na 24. Zagrebački maraton

Gradonačelnikov poziv na 24. Zagrebački maraton

894
0
zagrebački maraton
Foto: Pixabay

Gradonačelnik Milan Bandić i ove godine poziva sugrađane da se u nedjelju, 11. listopada pridruže tradicionalnom, 24. Zagrebačkom maratonu te upućuje isprike zbog obustave prometa.

Drage Zagrepčanke i Zagrepčani,

i ove vas godine s osobitim zadovoljstvom pozivam da se u nedjelju, 11. listopada pridružite našem tradicionalnom, 24. Zagrebačkom maratonu.

S Trga bana Jelačića, u 10,00 sati startat će natjecatelji iz 38 zemalja svijeta kojima želim sportski uspjeh i sreću, a sve građane pozivam da podrže trkače u ovoj trci zajedništva, radosti i zdravlja.

Prijave na UTRKU GRAĐANA su besplatne i zaprimaju se u subotu od 8,00 do 19,00 sati i u nedjelju do 8,30 sati.

Kao svojevrsna uvertira u 24. Zagrebački maraton, u subotu, 10. listopada na Trgu bana Jelačića po prvi puta će se održati i atraktivna dječja utrka sa startom u 10,00 sati.

Također, drage sugrađanke i sugrađani, upućujem vam iskrene isprike i molim za razumijevanje zbog obustave prometa na dan održavanja ovog velikog sportskog događaja koji je prerastao u prepoznatljivi brend Zagreba, jednu od najvećih sportskih priredbi u zemlji.

Humanitarna akcija

U sklopu Zagrebačkog maratona, članovi zagrebačkih Rotaract klubova ovoga će vikenda prodavati gumene narukvice s natpisom #runforacause po cijeni od simboličnih deset kuna, a sav prihod donirat će se KBC-u Zagreb, Odjelu za nedonoščad.