Početna Moj Zagreb Novosti Gradonačelnik u trodnevnom posjetu Moskvi

Gradonačelnik u trodnevnom posjetu Moskvi

479
0

MoskvaNa poziv gradonačelnika Moskve Sergeja Semionoviča Sobjanina, u pratnji predstavnika gospodarstvenika, zagrebačko izaslanstvo, predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem od 23. do 26. siječnja boravit će u glavnome gradu Ruske Federacije, izvijestio je Ured gradonačelnika.

Susret gradonačelnika Zagreba i Moskve predviđen je za 24. siječnja, što će ujedno biti i njihov prvi službeni razgovor nakon što je u listopadu S. S. Sobjanin preuzeo gradonačelničku funkciju. Predviđeni su razgovori o upravljanju gradovima, javnim poslovima, ekološkim projektima te o kvaliteti i razvijanju usluga građanima.

U sklopu trodnevnog boravka u Moskvi gradonačelnik Bandić sa suradnicima posjetit će i jednu od škola gdje se uče slavenski jezici.

U izaslanstvu su i pročelnik GU za financije Slavko Kojić, predstavnici Zagrebačkog Holdinga: članica Uprave Vlasta Pavić i savjetnik Mate Kraljević te predstavnici tvrtki Geofoto Grupa i Zagreb – Montaža.

Zagrebački gradonačelnik zadnji je put službeno boravio u Moskvi u listopadu 2009., na poziv tadašnjega gradonačelnika Jurija Lužkova.