Početna _playlist VIDEO: Gradonačelnik obišao gradilišta na Tuškancu

VIDEO: Gradonačelnik obišao gradilišta na Tuškancu

1448
0

Obnova ljetne pozornice Tuškanac za koju je Grad Zagreb izdvojio 3,5 milijuna kuna planira mogla bi biti gotova već 15. rujna iako je rok prema ugovoru 3. listopada. Do kuda se stiglo s uređenjem zanimalo je i gradonačelnika Milana Bandića koji je zajedno sa suradnicima jučer obišao objekt.

– Završena je prva faza uređenja, sada krećemo u drugu. Oprema je naručena i ovih dana će stići klupe, rasvjeta… Mora se još završiti lift za invalide, urediti pokos, napraviti hidrosjetva. Što se tiče biljnih nasada donekle radove uvjetuje vremenski period u kojem se odvijaju- izjavila je pomoćnica pročelnika za graditeljstvo Vesna Lubin.

na Ljetnoj pozornici Tuškanac (FOTO: Kristijan Tabet /Medijska mreža)

U prvoj etapi napravljena je sanacija pristupnih stubišta, pozornice i gledališta, konstrukcije i krovišta režijske kućice, sustava drenaže i odvodnje te potkonstrukcije projekcijskog platna i nadstrešnice. Radove je izvela tvrtka Mešić com d.o.o., a projektant Urbana tehnika d.o.o. držala se izvornog projekta Kazimira Ostrogovića iz 1950. – 1957. godine tek s minimalnim odstupanjima.

Dubravkin put

Gradonačelnik je obišao i šetnicu Dubravkin put dugu oko dva kilometra s odmorištima, a koja se također uređuje. Uređenje šetnice stoji 1.947.094,20 kuna, radovi na krajobraznom uređenju 397.944 kuna, a javna rasvjeta 879.203,60 kuna, ukupno više od 3,2 milijuna kuna. Šetnicu također uređuje Mešić com d.o.o., a krajobraz Podružnica Zrinjevac Zagrebačkog holdinga.

na Dubravkinom putu (FOTO: Kristijan Tabet /Medijska mreža)

Završetak radova na šetnici očekuje se u rujnu kada bi trebali biti gotovi i poslovi na uređenju krajobraza. U tijeku je postupak javne nabave za odabir izvođača za rekonstrukciju oborinske odvodnje i sanaciju pokosa. Radovi na javnoj rasvjeti uključuju rekonstrukciju postojeće javne rasvjete Dubravkinog puta, rekonstrukciju javne rasvjete parkirališta ispred ljetne pozornice, te postavljanje nove javne rasvjete. Završetak radova očekuje se u rujnu ove godine. (Online-Zagreb.hr /Infopunkt.tv)

[infopunkt 3261&video=01 nolink]

[infopunkt 3261&video=02 nolink]