Početna Vijesti Izbori ‘Građani glasaju protiv’ objavili svoja sredstva i pozvali ‘U ime obitelji’ da...

‘Građani glasaju protiv’ objavili svoja sredstva i pozvali ‘U ime obitelji’ da to učine [VIDEO]

961
0

T_FV_001Kampanja “Građani glasaju protiv” predočila je danas na konferenciji za tisak u Zagrebu dosadašnje troškove priprema za referendum u iznosu nešto većem od 285 tisuća kuna i pozvala Inicijativu “U ime obitelji” da isto učini.ako zakon ne traži da se podnosi izviješće o troškovima, pozivamo “U ime obitelji” da zbog transparentnosti podnesu izvješće i ne manipuliraju skrivajući svoje donatore, kazala je Vanja Škorić u ime kampanje “Građani glasaju protiv”.

Kampanja koja okuplja blizu sedamdeset udruga i inicijativa, smatra da iza “U ime obitelji” stoji “radikalna desna politička opcija Hrast” koja ni na jednim izborima nije mogla okupiti podršku građana, pa su svoj program kamuflirali u tzv. građansku inicijativu ‘U ime obitelji'”.

Enes Čerimagić je podsjetio da se “U ime obitelji” poziva na iskustva i standarde referenduma “Srđ je naš”, pa je pozvao “U ime obitelji” da slijedi Dubrovčane u transparentnosti donacija i svojih finacija.

[infopunkt 7475 2] Čerimagić o referendumu

Zrnka Kušan je precizirala da se do sada prikupljni fond Inicijative “Građani glasaju protiv” oko 114,5 tisuća kuna, od čega nešto više od 87 tisuća kuna vlastitih sredstava, a ostalo su donacije.

Oko 170 tisuća kuna je u naravi, što čine donacije billboard pozicija tvrtke “Autdoor”, rekla je. Povrh toga, bandovi besplatno nastupaju na rock koncertu, što je vrijedno oko 100 tisuća kuna, kazala Zrnka Kušan.

“Sve anonimne donacije uplatit ćemo u dobrotvorne svrhe”, kazala je Zrnka Kušan.

Do sada je utrošeno blizu 50 tisuća kuna od čega najviše za reklamni meterijal: billboard plakate, torbe, majice, bedževe i slično.

Desetog prosinca objavit ćemo konačno financijsko izvješće sa svim dataljima, zaključila je Zrnka Kušan.

[infopunkt 7475 3] Kušen o sredstvima

[infopunkt 7475 5] Kušen o sredstvima

Kampanja “Građani glasaju protiv” pozvala je građane na besplatni koncert u četvrtak 28. studenoga od 18 do 24 sata na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, na kojem će nastupiti brojni bandovi, te da iziđu na referendum i glasaju “protiv netrpeljivosti i netolerancije”.

[infopunkt 7475 4] Škorić o U ime obitelji

Infopunkt.tv/Hina