Početna Grad Zagreb Grad podijelio stipendije za deficitarna zanimanja

Grad podijelio stipendije za deficitarna zanimanja

1185
0
Dodjeljene stipendije učenicima koji se školuju za deficitarna zanimanja
Foto: Službene stranice Grada Zagreba

Zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek jučer je učenicima prvih razreda strukovnih škola koji se obrazuju za deficitarna zanimanja uručila ugovore o Stipendiji Grada Zagreba za tekuću školsku godinu 2014./2015.

“Puno mi je srce kad vidim ovoliko mladosti i čast mi je što vam danas mogu ove stipendije. Jedna od najvažnijih odluka u životu je odabir zanimanja i stoga mi je drago što ste izabrali zanimanja koja su tražena, s kojima ćete lakše moći osigurati egzistenciju i prosperirati”, naglasila je zamjenica gradonačelnika.

“Grad Zagreb je središte obrtništva te, između ostalog, i na ovaj način –  dodjelom stipendija, nastojimo podupirati i razvijati malo i srednje gospodarstvo”, dodala je i napomenula da Grad dvanaestu godinu za redom dodjeljuje stipendije za 39 deficitarnih zanimanja i do sada je stipendirao 1.295 učenika.

“Danas smo dodijelili 52 stipendije koje mjesečno iznose 900,00 kuna, a ove ćemo godine ukupno stipendirati 151 učenika prvih, drugih i trećih razreda. U zadnjih 12 godina Zagreb je ukupno za stipendije izdvojio preko 46 milijuna kuna, a ove školske godine osigurao je za stipendiranje deficitarnih zanimanja 2 milijuna kuna”, zaključila je trenutno prva osoba Grada Zagreba.

Kako moglo čuti, stipendije za učenike drugih razreda mjesečno iznose 1.200,00 kuna, a za učenike trećih razreda 1.500,00 kuna.

Izvor: Službene stranice Grada Zagreba