Početna Vijesti Politika Grad dodjeljuje potpore obrtnicima

Grad dodjeljuje potpore obrtnicima [Video]

Foto: www.obrtnici-zagreb.hrGrad Zagreb dodjeljuje bespovratne potpore obrtnicima koji obavljaju tradicijske, deficitarne i proizvodne djelatnosti, te koji zapošljavaju osobe s invaliditetom.

Sukladno Pravilniku o kriterijima i načinu dodjele potpora obrtnicima 14. veljače raspisan je Natječaj za dodjelu potpora obrtnicima, koji je trajao do 2. travnja. Zahtjeve za potporu Gradskom uredu za gospodarstvo, rad i poduzetništvo podnijelo je 449 obrtnika, a Povjerenstvo za potpore obrtnicima je utvrdilo da 449 obrtnika udovoljava kriterijima.

Prema riječima predsjednika Povjerenstva i pročelnika Ureda za gospodarstvo Ladislava Prežigala ove godine će se dodijeliti potpore u iznosu od pola milijuna kuna. Najviši pojedinačni iznos može iznositi 20 tisuća kuna godišnje, a najniži 5 tisuća kuna, dok kod obrtnika koji zapošljavaju osobe s invaliditetom najniži godišnji iznos može biti 10 tisuća kuna.

[infopunkt 6601 3]

”Cilj ove akcije je ne samo da se otvore nego da se i sačuvaju postojeća radna mjesta”, kazao je Prežigalo istaknuvši kako je trajem travnja 2013. broj obrta sveden ispod 14.000 što nikada nije bio slučaj u Gradu Zagrebu.

”Kroz par dana krećemo s podjelom sredstava kako bi olakšali život našim obrtnicima”, rekao je.

[infopunkt 6601 4]

Predstavnici obrtničkog udruženja i komore Vlado Crkvenac i Ivan Obad izrazili su zadovoljstvo suradnjom s Gradom Zagrebom posljednjih devet godina koji je stipendirao učenike obrtničkih zanimanja, posebno pozdravivši otvaranje Centra za obrazovanje obrtnika.

”Djeca se od malih nogu odgajaju, informiraju i educiraju, i o toleranciji i o holokaustu, a obrtnici se od malih nogu školuju za ono što trebaju postati”, kazao je gradonačelnik Bandić, dodajući kako to smatra velikim uspjehom, istaknuvši sredstva za obrazovanje mladih obrtnika u deficitarnim zanimanjima.

”Točka na ‘i’  te kruna rada je Obrtnički dom”, naglasio je gradonačelnik.

[infopunkt 6601 8]

Bandić je ovom prilikom najavio i daljnje snižavanje cijena poslovnih prostora u vlasništvu Grada na neatraktivnim lokacijama.

[infopunkt 6601 9]

www.infopunkt.tv

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here