Početna Izbor GoSport: Promoviranje dobrog upravljanja u sportu kroz društvenu odgovornost

GoSport: Promoviranje dobrog upravljanja u sportu kroz društvenu odgovornost

186
0
Woman excercise workout in gym fitness breaking relax holding apple fruit after training sport with dumbbell and protein shake bottle healthy lifestyle bodybuilding.

“GoSport – Promoviranje dobrog upravljanja u sportu kroz socijalnu odgovornost” je europska inicijativa, financirana iz programa Europske unije Erasmus+, čiji je cilj poticanje socijalne uključenosti i jednakih mogućnosti, poboljšanjem dobrog upravljanja unutar sportskih organizacija. Projekt traje dvije godine, a provode ga KMOP – Centar za socijalnu akciju i inovacije (ujedno i koordinator projekta), Institut za društveno odgovorno poslovanje (IDOP), Bugarski savez za razvoj sporta, CESIE i CARDET na području Grčke, Bugarske, Italije, Hrvatske i Cipra.

Sport može igrati važnu ulogu u borbi protiv diskriminacije i promicanja ljudskih prava, tolerancije i socijalne uključenosti. Stoga je ključno povećati sposobnost sportskih organizacija za provedbu društveno odgovorne politike.

Kako bi doprinio poboljšanju dobrog upravljanja u sportskim organizacijama u Grčkoj, Bugarskoj, Hrvatskoj, Cipru i Italiji, projekt GoSport će se fokusirati na jačanju kapaciteta i svijesti o provedbi načela dobrog upravljanja kroz društvenu odgovornost sportskih klubova i organizacija, profesionalnih i poluprofesionalnih sportskih timova ili klubova.

U tom kontekstu provest će se istraživanje o tome kako sportske organizacije upravljaju pitanjima društvene odgovornosti, s naglaskom na borbu protiv nasilja i borbu protiv rasizma, diskriminacije i netolerancije te kako se unutar sportskih organizacija komunicira društvena odgovornost. Nadalje, razvit će se instrument za prepoznavanje društvene odgovornosti i načinima njezine efikasne integracije u sportske organizacije.

U konačnici, projekt će GoSport razviti priručnik za podizanje svijesti i trening o primjeni načela dobrog upravljanja društvenom odgovornošću za profesionalne i neprofitne sportske klubove i akademije.