Početna Događanja Glazbeno osvježenje uz jezero i birani koncerti u jedinstvenom ambijentu Ljetne pozornice...

Glazbeno osvježenje uz jezero i birani koncerti u jedinstvenom ambijentu Ljetne pozornice Bundek!

316
0

U srcu grada uživanje u glazbi na travi Trga kralja Tomislava na festivalu Zagreb Classic, a već od danas, od 10.7. glazbeno osvježenje uz jezero i birani koncerti u jedinstvenom ambijentu Ljetne pozornice Bundek!

Ljetnu pozornicu Bundek otvara Opera b.b. operetom Šišmiš Johanna Straussa ml. u režiji Branke Cvitković i Dinka Bogdanića, pod dirigentskom palicom Darijana Ivezića, a niz zanimljivih i atraktivnih koncertnih programa – dan za danom – u četvrtak 11.7. nastavlja se glazbenim spektaklom Oxygene Jean-Michela Jarrea u izvedbi poznatih samoborskih udaraljkaša Sudar Percussion.

U petak 12.7. na ponton na Bundeku stiže Ansambl Lado s vokalno-instrumentalnim koncertom Mi nosimo zelen venčec, a za njima u subotu 13.7. slijedi Međunarodni susret puhačkih orkestara s više od 300 sudionika i orkestrima iz Mađarske, Poljske, Češke, Italije, Slovenije i Hrvatske.

Nedjelja 14.7. i ponedjeljak 15.7. rezervirani su za “mlade snage” jazza. Ljetna pozornica Bundek ove godine predstavlja dva jazz ansambla: Lasse Lindgren Big Constellation (14.7.) i FiloSofía (15.7.).

U utorak 16.7. Međunarodna smotra folklora Zagreb nastupom mongolskoga vokalnog ansambla Coor gostuje na Bundeku, a u srijedu 17.7. na pozornicu Bundek stižu naš ugledni jazz pijanist i skladatelj Zvjezdan Ružić u društvu čuvene bugarske vokalistice Neli Andreeve i njezina Djevojačkog zbora Nusha.

U četvrtak 18.7. Tamburaški orkestar HRT-a pod vodstvom Siniše Leopolda te uz soliste Bojana Jambrošića i Danijelu Pintarić predstavlja program Kajkavski biseri, dok u petak 19.7. program zatvara Mirko Švenda Žiga uz svoje Bandiste u programu u povodu 100. godišnjice pripojenja Međimurja domovini.

Svi koncerti počinju u 21:00 sati, a ulaz na sve programe je slobodan.

I stoga: Osvježite ljeto koncertima na jezeru – Vidimo se na Bundeku!

LJETNA POZORNICA BUNDEK – RASPORED PROGRAMA

* Izvedbe počinju u 21:00

Srijeda 10.7.

OPERA b.b.

Johann STRAUSS ml.: ŠIŠMIŠ

Režija: Branka Cvitković, Dinko Bogdanić

Dirigent: Darijan Ivezić

Kostimografija: Dženisa Pecotić

Scenografija: Marta Crnobrnja

Gabriel Pl. Eisenstein: Ronald Braus

Rosalinda: Lidija Horvat-Dunjko

Dr. Falke: Zvonimir Ivanović / Martin Gelić

Frank: Nenad Tudaković / Dejan Jakovljević

Princ Orlofsky: Blanka Tkalčić / Marko Antolković

Adela: Josipa Bilić / Irma Dragičević

Dr. Blind: Dominik Došen / Davor Ljubič

Alfredo: Siniša Galović / Martin Gelić

Ida: Mirna Sporiš / Vita Vukov

Frosch: Branka Cvitković

Teta: Nada Abrus

Opera b.b. Zagreb je prvo komorno operno kazalište u Hrvatskoj koje djeluje od 2006. godine s ciljem promocije operne umjetnosti u Hrvatskoj i izvan nje. Od samog početka rada ljetne pozornice na Bundeku, Opera b.b. nam je predstavljala najpopularnije operete.

Četvrtak 11.7.

SUDAR PERCUSSION

OXYGENE – Jean-Michel Jarre

Ansambl udaraljkaša iz Samobora jedinstven po mnogočemu. Nastupali su s mnogim domaćim i svjetskim umjetnicima, Matejom Meštrovićem, Stefanom Milenkovićem… i svirali na mnogim svjetskim i domaćim scenama i festivalima. Znamo ih i mi na Bundeku. Ove nam godine predstavljaju svoj novi projekt Oxygene – njihovu interpretaciju glazbe slavnog francuskog skladatelja Jean-Michela Jarrea.

Adriano Bernobić, bubnjevi

Robert Batelić, klavir

Aleksandar Vešić, bas gitara

Filip Merčep, marimba, malletkat

Nicolas Sinković, electronic, tubular bells

Goran Gorše, vibrafon, vibekat, udaraljke

Gost: Darko Sedak Benčić, truba

Petak 12.7.

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO

Vokalno-instrumentalni koncert

MI NOSIMO ZELEN VENČEC

Dirigent: BOJAN POGRMILOVIĆ

Umjetničko vodstvo: ANDRIJA IVANČAN

Program Mi nosimo zelen venčec publici pruža uvid u bogatstvo i raznolikost hrvatskih tradicijskih instrumenata te posebice raznolikost vokalnih izraza u pojedinim folklornim zonama i njihovim užim područjima. Neke od skladbi koje će izvoditi: Drobne male lastavičke, Lepi Juro kres naložil, Došo, došo Juro je, Sončece je na zahodu, Letovanić i dr.

 Subota 13.7.

  1. MEĐUNARODNI SUSRET PUHAČKIH ORKESTARA

Sudjeluju orkestri iz Mađarske, Poljske, Češke, Italije, Slovenije i Hrvatske

 

Domaćin 2. Međunarodnog susreta puhačkih orkestara u jedinstvenom ambijentu Ljetne pozornice Bundek je ZAGREBAČKI ORKESTAR ZET-a koji postoji od 1927. godine, a trenutačno broji 60 aktivnih glazbenika. U sklopu susreta očekuje se preko 300 sudionika.

Nedjelja 14.7. i Ponedjeljak 15.7.

Već nekoliko godina jazz koncerte na Bundeku preuzeli su mladi glazbenici – Jazz orkestar Međunarodne organizacije Glazbene mladeži i domaći ansambli koji su nastali slijedeći prvenstveno tradiciju jazz tečajeva koje je započeo Boško Petrović u Grožnjanu. To su ansambli u kojima zajedno sviraju učitelji i njihovi đaci, profesionalni glazbenici i talentirani amateri te djeluju pod pokroviteljstvom Hrvatske glazbene mladeži. Ove godine predstavljamo dva orkestra: LASSE LINDGREN BIG CONSTELLATION i FILOSOFÍA.

Nedjelja 14.7.

LASSE LINDGREN BIG CONSTELLATION

Antonio Geček, Zvonimir Bajević, Valdemar Kušan, Marko Šolman, trube

Marin Ferketin, Luka Žužić, tromboni

Andreas Marinello, alt saksofon, flauta

Vojkan Jocić, Mario Bočić, tenor saksofoni

Mihael Gyoerek, bariton saksofon

Davor Dedić, klavir

Goran Rukavina, bas gitara

Bruno Domiter, bubnjevi

Ponedjeljak 15.7.

FILOSOFÍA, jazz band

NUESTRA HISTORIA

Miron Hauser, trombonist, vokal, kompozitor, aranžer

Luka Žužić, klavirist, trombonist, kompozitor, aranžer

Sofija Široka, vodeći vokal, plesačica

Aleš Avbelj, basist, kompozitor, aranžer

Vid Uvšeničnik, perkusionist i vokal

Lazaro Amed Hierrezuelo, konge, vokal, violina

Darko Sedak-Benčić, trubač, vokal, kompozitor, aranžer

Milagros Hodelin, udaraljke

Utorak 16.7.

MEĐUNARODNA SMOTRA FOLKLORA – MONGOLIJA

BLAGDAN DREVNE I MODERNE GLAZBE MONGOLSKIH STEPA

Iako je ansambl baziran u Pekingu, članovi su Mongoli rođeni u travnatim prostranstvima unutarnje Mongolije, u stočarskim porodicama. Od rane mladosti učili su svirati frule sa svojim roditeljima i narodnim sviračima. Stigavši do dobi srednje škole, počeli su profesionalno učiti glazbu te postali članovi raznih orkestara i ansambala. Choor, ime njihovog ansambla stara je mongolska riječ koja znači prihvaćanje i razumijevanje glazbe. Tako kroz svoje ime, ansambl pronosi znanje i baštinu mongolske glazbe.

Srijeda 17.7.

ZVJEZDAN RUŽIĆ & NELI ANDREEVA & NUŠA ZBOR, Bugarska

Bugarski tradicionalni napjevi obojani klavirom i mellotronom našeg najnagrađivanijeg pijanista i kompozitora mlađe generacije – Zvjezdana Ružića, kojemu će se ekskluzivno na pozornici pridružiti čuvena bugarska vokalistica, solistica Grammyjem nagrađenog zbora Filip Kutev, Neli Andreeva te njezin djevojački zbor Nusha.

Četvrtak 18.7.

TAMBURAŠKI ORKESTAR HRT-a

Dirigent: SINIŠA LEOPOLD

Solisti: BOJAN JAMBROŠIĆ i DANIJELA PINTARIĆ

Program KAJKAVSKI BISERI

Petak 19.7.

ŽIGA I BANDISTI

STOGODIŠNJA MEĐIMURSKA PRIČA

U povodu stogodišnjice pripojenja Međimurja domovini

Mirko Švenda pod nadimkom Žiga bavi se glazbom od rane mladosti kao pjevač i svirač. Svirao je i u pratećem sastavu Tomislava Ivčića. Objavio je pet albuma u vlastitoj diskografskoj kući Muraland-Švenda te jedan za Croatia Records. Od 2006. nastupa uz prateći sastav, koji se zove Žiga i Bandisti. Izvode tradicionalne međimurske pjesme u modernim obradama.