Početna Događanja Glasanje za najbolje volontere Zagreba još samo ovaj tjedan

Glasanje za najbolje volontere Zagreba još samo ovaj tjedan

1007
0

Volonterski centar Zagreb (VCZ) proteklih sedam godina putem natječaja za nagradu Volonterski Oskar promovira volonterstvo kroz priče iznimnih pojedinaca – volontera koji su zaslužni za pozitivne promjene u našem društvu i pravi su primjer osoba koje su uspjele uklopiti volontiranje u svoju svakodnevicu. U prvom krugu natječaja, stručno Povjerenstvo odabralo je Anku, Tomislava i Doru – troje finalista od kojih će volonter/ka s najviše glasova građana postati dobitnik/ca nagrade Volonterski Oskar za 2015. godinu.

Drugi krug, u kojem građani odlučuju o dobitniku/ci nagrade traje još samo ovaj tjedan, do 19. veljače 2016. Za finaliste je moguće glasati elektronskim putem na internetskoj stranici VCZ-a: www.oskar.vcz.hr, u uredu VCZ-a putem glasačkih listića ili slanjem svojih glasova poštom.

Finalisti natječaja za nagradu Volonterski Oskar 2015. su:

Anka Juričić (77) volonterskim radom bavi se oko 35 godina, a iza nje je više od 150 korisnika domova i osoba s posebnim potrebama kojima je pomagala. Najstarija je volonterka Doma za starije osobe Trešnjevka Zagreb, gdje je u 2015. godini ostvarila oko 760 sati volontiranja. Svakodnevno je aktivno uključena u rad različitih grupa korisnika, gdje nesebično i neumorno animira, pomaže i „daje se“ u radu sa starijima. Na pitanje „Do kada planira volontirati?“ Anka ima odgovor: dok bude potrebitih – može, hoće i želi nesebično i s veseljem pomoći.

Anka Juricic

Tomislav Čleković (45) volonter je udruge Krila i svakodnevno radi na poslovima održavanja imanja (227,5 sati u 2015.). S obzirom da je osoba s intelektualnim teškoćama lišena poslovne sposobnosti, prva tri mjeseca učio je put javnim prijevozom do udruge te prevladati strah od vila, gumenih čizmi i ostalih alata na imanju. Tomislav od srpnja 2015. dolazi samostalno, poboljšala mu se motorika, komunikacija, nema više obrasce ponavljanja, zajedno s volonterima obavlja sve poslove. Volonteri, roditelji i zaposlenici smatraju ga važnim članom udruge i velikom pomoći i inspiracijom.

Tomislav Clekovic4

Dora Vukušić (24) volonterka je Hrabrog telefona na savjetodavnoj liniji za djecu i roditelje, ali i  voditeljica preventivnih radionica za djecu u Dječjoj kući Borovje (DKB). U 2015. godini Dora je odvolontirala 206 sati. Svojim angažmanom direktno doprinosi zaštiti djece; na savjetodavnoj liniji pruža im podršku i razumijevanje dok u programu DKB aktivno radi na prevenciji neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži. Svojim trudom, zalaganjem i motivacijom Dora svakodnevno promiče vrijednosti Hrabrog telefona, a svojim entuzijazmom lako „zarazi“ i sve svoje kolege volontere.

Dora Vukusic3

Svečana dodjela na kojoj će biti proglašen dobitnik/ica nagrade održat će se u Staroj gradskoj vijećnici u srijedu, 24. veljače 2015. s početkom u 15h. Ovim vas putem pozivamo da nam se, kao predstavnici vaše medijske kuće, tamo i pridružite. Svoj dolazak molimo potvrdite najkasnije do 19. veljače na e-mail [email protected] ili na broj telefona 098/373 615.

Volonterski Oskar nagrada je za volontera/ku godine koja se dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na razini grada Zagreba, na godišnjoj osnovi. Dodjeljivanjem Volonterskog Oskara želimo istaknuti poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Gradu Zagrebu. Natječaj za nagradu Volonterski Oskar provodi se u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te je sufinanciran iz proračuna Grada Zagreba.