Početna ZG vodič Događaji Ganz Novi Festival

Ganz Novi Festival

1002
0

Od 8. do 18. rujna u zagrebačkom Teatru &TD održavat će se “Ganz novi festival: festival razvojnog kazališta”.

Festival će predstavit niz mladih kazališnih, plesnih, glazbenih i medijskih autora, s nadom ne bi li se među njima otkrila neka ‘ganz nova’ imena i trendovi u izvedbenim umjetnostima, najavili su organizatori.

Cilj festivala, koji će okupiti tridesetak umjetnika i mnoge kulturne menadžere, je olakšati buduće suradnje i razmjenu između umjetnika i menadžera, ali i predstaviti originalna i inovativna umjetnička djela koja pomiču granice u današnjim umjetničkim izvedbenim praksama, ističe se u najavi. U deset dana trajanja festivala u nekoliko zatvorenih i otvorenih prostora predstavit će se deset projekata.

Osim Ciklusa mladih austrijskih autora, u sklopu Ciklusa mladih hrvatskih autora prikazat će se reprize hrvatskih uspješnica te nekoliko premijera. Na programu će biti i radovi mladih autora iz Slovenije, Nizozemske, Norveške i Litve, ugostit će se nekoliko rezidencija i tri masterclass radionice, a novost je programska linija Ganz nova muzika, koja će se ostvariti u suradnji s Muzičkim salonom SC-a.

Program Ganz novog festivala odvija se uz potporu Programa Kultura 2007-2013 Europske Unije u sklopu projekta “Apap-Performing Europe”, Austrijskog kulturnog foruma u Zagrebu, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Ulaz na festival je slobodan.