Početna Događanja Fury Revolution Revival Tour

Fury Revolution Revival Tour

625
0

Žestoka svirka, revolucionarne ideje i uzbudljivo putovanje kroz rock and roll povijest koja se nikada zaista nije dogodila. U svemu tome moći ćete uživati od 12. travnja u Teatru ITD, kada se premijerno prikazuje Fury Revolution Revival Tour. Predstava je rezultat ponovne suradnje starog kazališnog dvojca, redatelja Mirana Kurspahića i dramaturginje Rone Žulj, tvoraca ITD-ovih hitova kao što su Žrtve zemljopisa, Lijepa naša i Koriolan – stup društva.

Slaveći 50 godina proteklih od revolucionarne ’68., predstava Fury Revolution Revival Tour povest će vas na pseudo-dokumentarno putovanje u New York kraja šezdesetih i sedamdesetih, kroz društvenu i glazbenu scenu klubova Max’s Kanzas City i CBGB. To je priča o nastanku i padu jedne revolucionarne ideje. O nastanku i padu benda Fury koji tu ideju predstavlja. O politici i slavi, viziji i kompromisu, o mladosti i odrastanju. I glazbenom žanru koji dan-danas predstavlja otpor establišmentu.

“Ova predstava je izraz mog nepopravljivog optimizma, uvjerenosti kako je mogućnost za promjenom uvijek prisutna” , kaže Miran Kurspahić, redatelj predstave. “Obično se bunt, prevrat, revolucija vezuju uz nešto destruktivno, no za mene je to nešto pozitivno, nešto što gura naprijed i stvara bolje sutra. Težnja za boljim, pravednijim sustavom, ili novom, drugačijom glazbom u ovom slučaju, uvijek je u srži onih koji hrabro krče put ostalima. Fury odaje počast svim pionirima, onima koji su probijali led u bilo kojem području i prkosili većini. Dopustili smo da nas se uvjeri kako je otpor uzaludan, no ima nas još nekolicina naivnih koji se drsko opiremo značenju i vidimo svjetlo na kraju tunela, makar se tamo nalazio zid.”

U predstavi kao glumci i glazbenici nastupaju Nikša Marinović, Miran Kurspahić, Domagoj Janković, Karlo Mrkša i Sven Jakir. Autorsku glazbu koju ćete slušati s pozornice potpisuju sami izvođači, video Vanja Vascarac, a kostime Domagoj Štimac iz modno-dizajnerskog dvojca TWINS.