Početna Festivali Franz Ferdinand & Sparks premijerno na INmusic festivalu

Franz Ferdinand & Sparks premijerno na INmusic festivalu

Franz Ferdinand & Sparks

Na današnem druženju za medije INmusic festivala koje je održano u novootvorenoj Pivani u Zagrebu, organizatori INmusic festivala predstavili su premijerni nastup sasvim novog projekta – FFS (Franz Ferdinand & Sparks).

Projekt će svoju svjetsku premijeru imati upravo na INmusic festivalu, a osim ovog iznimnog nastupa, glavni sponzor festivala Ožujsko pivo ponovno će podržati natječaj “Zasviraj sa Žujom” i, zajedno s organizatorom, pružiti šansu jednom neafirmiranom bendu da zasvira na ovogodišnjem festivalu uz velika svjetska glazbena imena. Prijave na natječaj započet će već 2. ožujka, a svi detalji bit će objavljeni na SLUŽBENOJ STRANICI INMUSIC FESTIVALA.

FFS je bend koji se sastoji od članova grupe Franz Ferdinand i Sparks, a za svoju svjetsku premijeru odabrali su desetu godišnjicu našeg najvećeg open air festivala. Otprilike u vrijeme prvog izdanja INmusic festivala, prije 10 godina, krenula je i inicijalna ideja o udruživanju snage u ovoj novoj odvažnoj, stvaralačkoj avanturi, a plodovi ove nove glazbene ideje, konačno su rođeni.

Uzajamno divljenje između Alexa Kapranosa, Nicka McCarthya, Boba Hardya, Paula Thomsona te braće Rona i Russella Maela manifestirano je udarnim novim albumom u majstorskoj produkciji Johna Congletona.

Franz Ferdinand dobro poznat zagrebačkoj publici

Nastupom na INmusic festivalu, Franz Ferdinand & Sparks počinju europsku turneju na kojoj će predstaviti novi materijal nastao u sklopu projekta FFS te najveće hitove Franz Ferdinanda.

Franz Ferdinand su inače poznati kao veliki prijatelji festivala i miljenici naše publike. Sve svoje hrvatske nastupe održali su na INmusic festivalu te su najbolji mogući gosti slavljeničkog 10. izdanja INmusica. Zadnji put su nastupili na INmusicu 2012. kada su također premijerno, predstavili nove pjesme s tada nadolazećeg albuma “Right Thoughts, Right Words, Right Action“.

Franz Ferdinand

Ovog puta s njima su i fenomenalni kultni američki bend Sparks, nastao 1971. godine u Los Angelesu. Sparks su se kroz desetljeća jedinstvenog glazbenog izričaja nametnuli kao pioniri čitavog niza glazbenih žanrova, od glam rocka i art rocka do synthpopa te su prepoznati kao velika inspiracija mnogim bendovima i izvođačima, od Curta Cobaina, Ramonesa, Faith No Morea, Sonic Youtha pa do samih Franz Ferdinanda. Sparkse ćemo slušati po prvi puta i ne sumnjamo u vrhunsku kombinaciju zvuka ova dva genijalna benda.

Nastup FFS-a pojačava ionako iznimno atraktivan ovogodišnji program INmusica na kome su već potvrđeni Placebo, Paolo Nutini, Of Monsters and Men, La Roux, Black Rebel Motorcycle Club, Death Cab for Cutie, Eagles of Death Metal, Future Islands, Frank Turner, Kate Tempest, Aziza Brahim i mnogi drugi…

INmusic festival organizira se od 22. do 24. lipnja 2015. godine uz potporu Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu. Ulaznice za deseto izdanje INmusic festivala mogu se nabaviti po cijeni od 299 kuna do 17. travnja. Svoje ulaznice možete uplatiti putem INmusic Webshopa, u dirty old SHOP-u u Zagrebu te u svim poslovnicama OTP banke u Hrvatskoj.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here