Početna Događanja Francuska turistička ponuda predstavljena u centru Zagreba

Francuska turistička ponuda predstavljena u centru Zagreba

379
0

Oh La La“ odzvanjalo  je gotovo na svakom koraku Tomićeve ulice koja je prošlog petka nalikovala jednoj pravoj„la petite parisienne“ uličici, a francuski šik u srce Zagreba ovoga puta donio je Atlas u suradnji s francuskom turističkom zajednicom ATOUT FRANCE i avio kompanijom Air France KLM.

Atlasovom su se klubu putnika, partnerima i predstavnicima medija uz birana vina Wine bara Basement i osvježavajuće piće Orangina, porijeklom upravo iz Francuske, predstavile prestižne francuske turističke regije – Alpe d’Huez, Chateau de Chenonceau, Les Ménuires Tours, Megève, Méribel, SC2A Serre-Chevalier 2 Alpes, Val Thorens Tours, Saône et Loire.

U šetnji francuskim kulisama podno zagrebačke uspinjače uživale su Iris Androšević Pinjuh te blogerice Ella Dvornik i Matea Frajsberger.


Ella Dvornik i Matea Frajsberger


Iris Androšević Pinjuh


Nikolina Frklić, Roberto Radić, Dora Hrkač

Francuska je jedna od najtraženijih destinacija u Atlasovoj ponudi već dugi niz godina, što i ne čudi jer riječ je onajposjećenijoj zemlji svijeta koja nudi ponešto za sve interese, ali i budžete – gastro priče, biciklističke ture, kulturne i povijesne poslastice, ljetovanja, skijanja…

Osim Pariza koji je u ponudi tijekom cijele godine – od autobusnih putovanja do city break aranžmana, popularna je i kombinacija s Disneylandom, a nekoliko puta godišnje posjećuju se i uvijek čarobni Dvorci Loire. Uvijek je atraktivna i Francuska rivijera, a posebno Provansa i jedinstven program s malim selima i živopisnim kulisama suncokreta i lavande koje putnici naprosto obožavaju.


Ukusne delicije iz Wine bara Basement

Na tržište u novoj sezoni stiže i Bordeaux, Francuzima omiljena odmorišna destinacija poznata pravim hedonistima. Upravo za hedoniste u proljeće na tržište stiže i Burgundija – poznata po dvorcima, vinogradima, vinskim cestama i pitoresknim gradićima – pravim turističkim draguljima.

Francuska je nezaobilazna destinacija kad su u pitanju i ljubitelji skijanja.
Teško je nabrojiti sve razloge za odabir zimovanja u Francuskoj, no odlučite li ovu zimu provesti na obroncima top skijaških destinacija kao što su Val d’Isere, Megève, Val Thorans ili Méribel, tada ćete sa sigurnošću uživati u specifičnoj kvaliteti snijega poznatoj diljem svijeta, mnoštvu nacionalnih parkova, jezerima u podnožjima planina te najvišim vrhovima u cijeloj Europi na čelu s krovom Europe – Mt. Blancom.

Da vas ove i godine očekuje najbolji zimski odmor s daškom glamura, nagovještava već dobro poznata à la carte ponuda stvorena za uživanje u francuskim delicijama čije ćete okuse još dugo pamtiti, s obzirom da restorane u čak 11 vrhunskih objekata krase i Michelinove zvjezdice. Primjer jednog takvog svakako je „La Base Camp“ – restoran s Michelinovom zvjezdicom „Les Explorateurs“, koji se nalazi u sklopu hotela Pashmina 5*. Ovdje vas, osim kulinarske ekstaze koju potpisuje Chef Josselin Jeanblanc, očekuje i Wellness by L’Occitane, čija će vam SPA usluga zasigurno prijati nakon dana provedenog na snijegu.
Nikolina Frklić i Dora Hrkač

Što vam je još pripremila Atlasova zimska radionica te koje vas pogodnosti očekuju u „Mjesecu Francuske“, saznajte na atlas.hr-u, gdje možete prelistati i novi katalog „Zima 2018./2019.“ skrojen po mjeri svakog skijaša, kao i onih koji jednostavno uživaju u zimskim radostima.

Le skije na rame i bon appétit!
Fotografije: Zdravko Krsnik za Atlas