Početna Događanja Francesca Melandri u Zagrebu

Francesca Melandri u Zagrebu

892
0

Tribina Razotkrivanje s Francescom Melandri, autoricom romana Eva spava i Viši od mora održat ćće se u četvrtak, 19. 4.,  u 18.30 sati u Talijanskom institutu za kulturu u Zagrebu, Preobraženska 4.

Razgovor s Francescom Melandri uz simultani prijevod s talijanskog vodit će Seid Serdarević.

Predstavljanje romanaFrancesce Melandri Eva spava bit će u petak, 20. 4., u 19 sati u književnom klubu Booksa, Martićeva 14d, Zagreb.

Razgovor s autoricom Francescom Melandri i prevoditeljicom Anom Badurinom na engleskom jeziku vodit će Dunja Kučinac.

Prvijenac Francesce Melandri Eva spava izvanredni je mozaik dirljive ljubavne priče, intrigantne obiteljske sage i uzbudljivog prikaza povijesti. Ovaj maestralno ispričani roman na zanimljiv način prikazuje prošlost, sadašnjost i običaje prostora koji odudara od naše tipične slike Italije.

Nakon neočekivanog telefonskog poziva u zoru na Veliku subotu, Eva bez razmišljanja sjeda u vlak i kreće na gotovo tisuću i pol kilometara dug put iz svojeg rodnog Südtirola/Alto Adigea do Kalabrije. Tajnoviti odlazak ispravlja trideset godina staru nepravdu, kad je njezina majka Gerda poštaru vratila maleni paket umotan u smeđi papir lakonski ustvrdivši da Eva spava. No Gerdu ne treba prestrogo suditi – odrasla je uz bezosjećajnog oca, bivšeg nacista, i brata, južnotirolskog terorista, a sa šesnaest je počela rintati u kuhinji hotela u Meranu. I dok su Gerdin život obilježila povijesna previranja na sjeveru talijanske države, Eva konačno ima priliku poravnati račune na njezinu krajnjem jugu…