Početna Fotogalerija FOTO: Što nudi Ambijenta

FOTO: Što nudi Ambijenta

1649
0
radovi učenika Škole primijenjene umjetnosti

radovi učenika Škole primijenjene umjetnostiAko razmišljate u unutrašnjem uređenju životnog prostora ili možda nekog radnog kutka vrijeme je da ovoga vikenda posjetite prostor Zagrebačkog velesajma. Prije dva dana započela je Ambienta, međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije koja vas očekuje danas, sutra ili u nedjelju.

Na sajmu gostuje 391 izlagač iz 29 zemalja, kažu organizatori no iako su brojke velike stalni izlagači znaju da je bilo i boljih dana. S krizom koja je pogodila drvnu industriju proizvođači se nose na različite načine, a između ostalog i snižavanjem cijena.

Tvrtka Eduro koja izrađuje namještaj po mjeri od visokokvalitetnih materijala s prvim danom Ambiente spustila je cijene svojih ormara pa svi koji ih naruče do 1. prosinca ostvaruju 20 posto popusta. Rok plaćanja je 60 dana, dok se za avansno plaćanje 30 do 70 posto iznosa dobiva popust 25 posto. Isplati se prošetati do paviljona 7 gdje imaju štand.

Oriolik, proizvođač tapeciranog namještaja i madraca u Zagrebu nema prodavaonicu, a od većih trgovina dio njihovog asortimana nudi Lesnina. Ambijenta je prilika za razgledanje noviteta, ali također i za kupovinu s popustom do 30 posto. Odmah nakon otvorenja već su prodali neke od ponuđenih sjedećih garnitura. Znaju biti među najpovoljnijima na tržištu, proizvodi su im pronašli put i do prodavaonica u regiji te ostatku Europe. Za Ambientu su odabrali izvedbe s visokokvalitetnim materijalima.

Trgovina Max&Moris također ima popust za posjetitelje Ambiente te one koji naruče proizvode do 31. listopada. Nude visokokvalitetne proizvode od inoxa, poznate brandove, opremu za minimalističke kuhinje. Ipak, bez obzira na cijene niže 25 posto mnoge će domaćice i dalje morati uzdisati za nekim od proizvoda. Najskuplji izložak je sudoper čija je cijena 30.000 kuna. Ljubazni prodavač će vam objasniti i zašto – u tome je sudoperu 80 posto ručnoga rada, a uz to napravljen je od najdebljeg inoxa na tržištu, debljine 1,2mm.

Iako nemaju prodaju već na Ambienti samo izlažu, svakako posjetite izložbeni prostor zagrebačke Škole primijenjene umjetnosti i dizajna. Igra s namještajem i unutrašnjim uređenjem može vam dati odlične kako urediti životni prostor uz malo novca. Izlošci poput police koja se transformira u stolicu sa stalkom za novine ili knjige, stolići koje možete prilagođavati raspoloženju, ležaljka u obliku koluta u kojoj se možete i ljuljati neki su od eksponata za koje možemo samo požaliti što ih ne možemo ponijeti sa sobom kući i što još nisu ušli u masovnu proizvodnju.

Osim namještaja za stanovanje 38. Ambienta ima i nešto uredskog namještaja, proizvode i opremu za unutarnje uređenje, repromaterijale, strojeve i alate za drvnu industriju te više stručnih i popratnih događanja. Posjetitelji mogu sudjelovati u nagradnoj igri Hrvatske drvne industrije te za točne odgovore na tri jednostavna pitanja osvojiti neku od nagrada. (Jasminka Kovačević /Kristijan Tabet)

[nggallery id=558]