Početna ZG vodič Izleti, obilasci FOTO: Samoborski fašnik nas zove

FOTO: Samoborski fašnik nas zove

2321
0

povorka Samoborskog fašnikaJubilarni, 185. samoborski fašnik otvorili su, u svom prepoznatljivom satiričko – šaljivom tonu, simboli Samoborskog fašnika, fašnički likovi Princ Fašnik, Sraka, Fiškal i Sudec. Uz fašničku povorku svoje maskirane svite, “uvjerili” su samoborskog gradonačelnika Krešu Beljaka da im preda ključeve Grada i slavodobitno proglasili Slobodnu Fašničku Republiku Samobor.

Organizatori fašnika, Turistička zajednica i Grad Samobor, osigurali su bogat program ovogodišnjeg Samoborskog fašnika na raznim lokacijama u gradu. Na velikoj pozornici nastupat će i brojni zabavljači i plesači, a svake večeri od 20 sati birat će se najbolje pojedinačne i grupne maske koje se prijave za izlazak na pozornicu.

Svakog dana Fašnika u Maloj dvorani Galerije Prica održava se od 11 do 17 sati igraonica i radionica na kojoj će djeca izrađivati maske, a poseban program za djecu je istovremeno na maloj pozornici na Trgu Matice hrvatske. Halternativni fašnik organiziran je za mlade kod bivših garaža ZET-a u Starogradskoj ulici.

Fašnički programi održavat će se ovog i sljedećeg vikenda te sve tradicionalno završava na Pokladni utorak 8. ožujka. Parkiranje u Samoboru je tijekom fašničkih programa za sve posjetitelje besplatno, a na raspolaganju je i 6 posebno označenih parkirališta, među kojima je najveće na prostoru bivše vojarne. Osim toga, osiguran je besplatan prijevoz od naselja Samoborski vrtovi (gdje je jedno od parkirališta) do središta grada u Gajevoj ulici kod Fine.

Svim maskiranim posjetiteljima za vrijeme Fašnika tvrtka hsLogin.com s cloud projektom osigurala je besplatno korištenje bežičnog (wireless) interneta u trajanju od pola sata na Trgu kralja Tomislava. Osim brze veze na hot spotu, mobilni surferi će moći pristupiti i svim bitnim sadržajima vezanima uz Fašnik, Turističku zajednicu i Grad Samobor, ali i ostalim online sadržajima.

PROGRAM SAMOBORSKOG FAŠNIKA .pdf

Više na: http://www.fasnik.com/

[nggallery id=408]