Početna Vijesti Kultura FOTO: Prvi dan na Interliberu

FOTO: Prvi dan na Interliberu

1257
0

Autor:
Hina /Online-Zagreb.hr

Interliber (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)Počeo je najznačajniji događaj za sve ljubitelje knjiga i izdavače. Ministar kulture Republike Hrvatske Božo Biškupić otvorio je na Zagrebačkom velesajmu 33. međunarodni sajam knjiga i učila – Interliber.

– Interliber je šarolik i sveobuhvatan uvid u stanje hrvatske i strane knjige, a kao takav utočište je ne samo bibliofila, nego i mnogih obitelji koje uz lijepu knjigu tragaju za kulturnim sadržajima,- rekao je na otvorenju ministar kulture.

Istaknuo je da ministarstvo skrbi o položaju i statusu pisca te dodao kako svake godine pojedinim autorima dodjeljuje stipendije za poticaj. Napomenuo je kako će ministarstvo uvesti i plaćanje naknade za posudbu knjiga u knjižnicama kako bi se zaštitila autorska prava te poboljšao položaj pisca.

Na ovogodišnjem Interliberu u 5. i 6. paviljonu knjige će izlagati 250 nakladnika iz osam zemalja – Austrije, BiH, Irana, Njemačke, SAD-a, Srbije, Velike Britanije i Sjeverne Irske te Hrvatske.

Sajam se može posjetiti od 10 do 19 sati, a u subotu i nedjelju do 21 sat.

Detaljan program za svaki dan Interlibera donosimo u ZG vodiču pa zavirite u kalendar na Online-Zagreb.hr kako biste poslušali i vidjeli upravo ono što vas zanima. Također, za vrijeme trajanja sajma očekuju vas novi naslovi koje možete osvojiti u našim nagradnim igrama.

Interliber (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)

[nggallery id=239]