Početna Moj Zagreb Otvoren 47. Floraart na Bundeku

[FOTO] Otvoren 47. Floraart na Bundeku

2811
1

Nakon najave, jučer je otvorena 47. Međunarodna vrtna izložba Floraart svečanim govorom gradonačelnika Milana Bandića kojim je pozvao građane da do nedjelje razgledaju izložbu i uživaju u prekrasnoj ljepoti, ljubavi i cvijeću.

-Tko voli cvijeće, voli i ljude, jer ovo je cvijeće ljubavi i neka tako bude i ubuduće, rekao je Bandić i pozvao sve građane da cvijećem ukrase  svoje balkone i vrtove kako bi Zagreb obranio titulu grada cvijeća i ljepote.

Posjetitelji će moći besplatno razgledavati cvijeće i vrtnu opremu 159 domaćih i inozemnih izlagača do nedjelje, 3. lipnja, a izlagači će se predstaviti ukrasnim biljem, rezanim cvijećem, raznim cvjećarskim priborom i alatom, opremom za uređenje vrtova i dječjih igrališta, sredstvima za prihranjivanje i zaštitu bilja itd.

U sklopu programa predstavit će se knjige, te će biti održana prigodna predavanja i radionice, dječje predstave i kulturno-zabavni program, pa je tako na jučerašnjem otvorenu nastupio i Folklorni ansambl “Turopolje”.

U subotu će se održati već tradicionalni Savski sajam na Bundeku, u sklopu projekta “Lijepa naša Sava” na kojem će biti predstavljeni stari obrti, jela i pića savskoga kraja te lipicanski kraljevski konji.

Na izložbi se ove godine prvi put predstavljaju i podružnice Zagrebačkog holdinga, a tradicionalno će se održati i natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola i Hrvatski KUP florista, te će se predstaviti i vrtovi prijavljeni na natječaju za najljepši kućni vrt.

– Floraart je postao zaštitni znak Zagreba te na najljepši način nosi poruku njegove prirodne i kulturne baštine, istaknuo je Toljan. Dodao je kako nakon “urbane regeneracije parka Bundeka” ponovno svjedočimo kako je odluka da se “Floraart” održava na tom prostoru bila najbolji mogući izbor. Posebno je zahvalio Gradskog upravi, pokrovitelju izložbe, te svima poželio dobrodošlicu na “cvjetno raspjevanom Bundeku”.
[nggallery id=578]

1 Komentar

Comments are closed.