Početna Moj Zagreb Zagreb.hr FOTO: Delicije hrvatskog sela u Boćarskom

FOTO: Delicije hrvatskog sela u Boćarskom

Spread the love

Autor:
Sanja Knjaz
[email protected]

sajam u BoćarskomSajamska priredba “Proizvodi hrvatskog sela” održava se deveti puta za redom do 28. ožujka u Boćarskom domu na Prisavlju. Na sajmu je 370 izlagača iz cijele Hrvatske, od toga 60 proizvođača iz Grada Zagreb i 65 iz Zagrebačke županije, gotovo trećina izlagača.

Na sajmu su i proizvodi Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Varaždinske, Vukovarsko –srijemske, Krapinsko-zagorske, Sisačko-moslavačke i Brodsko-posavske županije.

Gradonačelnik Bandić pozvao je građane da dođu u što većem broju i uoči Uskrsa kušaju te kupe kvalitetne proizvode koji se ne mogu naći u trgovinama na veliko. Svi posjetitelji sajma dobit će brošure s popisima i adresama poljoprivrednih gospodarstva, obrtnika i manjih trgovačkih društva, kako bi znali gdje domaće kvalitetne proizvode mogu i kupiti tijekom godine.

– Dosad je 50 tisuća posjetitelja prošlo kroz sajmove Poljoprivrednih proizvoda i sudjelovalo je čak 1.500 proizvođača,- istaknuo je suorganizator Damir Kovačević direktor Agrarnog savjetovanja.

Zanimljivost sajma je i što ćete osim hrane, pića, tradicijskih obrta i nastupa KUD-ova, moći vidjeti kokoš hrvaticu, ličku pramenku, turopoljsku svinju, boškarina i druge autohtone životinje.

Ovogodišnjem se Sajmu pridružio i Hrvatski Caritas koji će predstavljati kampanju Nula siromaštva, radi prikupljanja milijun potpisa za ukidanje dječjeg siromaštva u Europi, osiguranja minimalne socijalne zaštite te povećanja socijalnih, zdravstvenih i drugih usluga. Grad Zagreb i Agrarno savjetovanje donirali su proizvode sa sela u vrijednosti 10.000 kuna.

Pitanja za vas:

Hoćete li posjetiti sajam? Što vam se sviđa, a što biste promijenili?

FOTOGALERIJA: Na sajmu u Boćarskom domu

[nggallery id=28]

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here