Početna Moj Zagreb Zagreb.hr FOTO: Atrakcije Markovog sajma

FOTO: Atrakcije Markovog sajma

1045
0

Autor:
Sanja Knjaz
[email protected]

Pucnjem iz muškete, oružja koje datira iz 15 stoljeća, započeo je deseti jubilarni Markov sajam na Trgu bana Jelačića, koji će potrajati do nedjelje 23. svibnja. Srednjovjekovni sajam obrta i obrtničkih proizvoda, jela i pića, glazbe, viteških igara, oživjet će duh prošlih vremena na glavnom gradskom trgu od 9 do 20 sati. Tridesetak najrazličitijih kostimiranih likova poput vitezova, dvorskih dama, plemenitaša, džepara uz prigodnu scenografiju i rekvizite zabavljat će znatiželjne Zagrepčane. Kako grad Zagreb ima sedam godina staru tradiciju obrtništva, mogu se vidjeti i različiti tradicijski alati i zanati poput primjerice kovača, svjećara, užara, alkemičara…

Markov sajam (Foto: Siniša Kosić /Medijska mreža)No, osim zabave ovaj je sajam i prodajni, dvjestotinjak obrtnika prodaje svoje proizvode po popularnim cijenama. Posjetitelji mogu kupiti nešto od tradicijskih delicija ili uporabnih predmeta, ali i suvenira.

Organizatorima manifestacije Kraljevima ulice i Turističkoj zajednici Zagreba, pridružila se u partnerskom odnosu Turistička zajednica grada Koprivnice, a cijeli projekt stoji oko 150.000 kuna. Prilikom otvaranja zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević istaknula je kako se nada da će ovo događanje postati dio turističke ponude grada Zagreba, te pozvala Zagrepčane da uživaju u mirisima i zvukovima kakvi su davno bili sastavni dio života Gradeca i Kaptola.

FOTOGALERIJA: Na Markovom sajmu

[nggallery id=88]