Početna Vijesti Kultura Montažstroj: Achtung alarm! 2.0 u centru grada

Montažstroj: Achtung alarm! 2.0 u centru grada

617
0

Montažstroj: Achtung alarm! 2.0 (Foto: Siniša Kosić /Medijska mreža)Montažstroj, kazalište vaše i naše mladosti poslije točno 20 godina obnovilo je umjetničku akciju “Achtung Alarm!”. Vatrogasnim vozilom glumci su se vozili najužim centrom grada upozoravajući građane kako ispravno postupiti u slučaju opasnosti.

Umjetnička akcija realizirana je u suradnji sa Zagrebačkim kazalištem mladih, Operacijom Grad i festivalom Perforacije. Sudjelovale su dvije generacije Montažstroja: originalna postava iz 1990. godine i nova postava iz predstave “Generacija 91-95”.

“Achtung alarm! 2.0” pokušaj je osvještavanja rizika kao neočekivane i nepredviđene promjene kojima je svakodnevno izloženo suvremeno društvo. Upozorava na nadolazeće katastrofe. I datumom izvedbe, 11. rujna, kazalište je simbolički obilježilo događaj koji je nepovratno izmijenio tijek svjetske povijesti.

“Achtung alarm! 2.0” je dio obnovljenog projekta “Vatrotehna 2.0” u sklopu kojeg će tijekom rujna biti još umjetničkih intervencija u javnom prostoru. Sve su one poseban program ovogodišnje Operacije Grad te ujedno i najava Tjedna izvedbenih umjetnosti Perforacije. “Vatrotehna 2.0” premijerno će se izvesti 10. listopada 2010. u Zagrebačkom kazalištu mladih.

[nggallery id=185]