Početna Moj Zagreb Novosti Final Four Jadranske vaterpolske lige u Zagrebu

Final Four Jadranske vaterpolske lige u Zagrebu

738
0

Završnica ovogodišnje Jadranske vaterpolske lige održat će se 13. i 14. travnja na bazenu na Savi u organizaciji HAVK Mladost, odlučio je upravni odbor JVL-e.

U subotu, 13. travnja, odigrat će se dvije polufinalne utakmice čiji će se pobjednici u nedjelju boriti za naslov prvaka, po mnogima još uvijek najjače vaterpolske lige na svijetu, u kojoj nastupaju najbolji klubovi Slovenije, Crne Gore i Hrvatske.

Dvije poražene momčadi iz polufinalnih susreta neće igrati utakmicu za treće mjesto već će trećeplasirana biti ona momčad koja će imati bolji plasman nakon 22. kola JVL.

Nakon 12 kola JVL prvo mjesto, bez poraza, drže vaterpolisti riječkog Primorja EB sa 36 bodova ispred dubrovačkog Juga CO koji ima 33 boda i između te dvije momčadi će se odlučivati tko će nakon regularnog dijela prvenstva zauzeti prvo mjesto i u polufinalu igrati s četveroplasiranom momčadi.

Trenutačno treće mjesto zauzimaju vaterpolisti Mladosti sa 27, a četvrto Budve sa 23 boda i to su najvjerojatniji polufinalisti ovogodišnje JVL jer petoplasirani POŠK ima 19, a šesti Medveščak 16. bodova.