Početna Moj Zagreb Novosti Feng Shui – put do zdravlja

Feng Shui – put do zdravlja

1354
0

Foto: ThinkstockSvi mi imamo dane kada se pitamo kako ćemo ih preživjeti do kraja i kada nam je pameti samo topao krevet. No kada nam naš dom ne pruža onaj potreban mir, vrijeme je za promjene i preraspodjelu energije.

Piše: Tatjana Gržan/She.hr

Feng Shui dijeli okolinu na pet osnovnih elemenata: Vodu, Vatru, Zemlju, Drvo i Metal, a svaki od njih predstavlja različite energije koje se isprepliću kako bi stvorile harmoniju i pružile vašem tijelu i duhu potpunu slobodu i neopterećenost.

Pet Feng Shui elemenata za ravnotežu
Element Vode predstavlja bilo što vodene prirode, kao što su akvariji, fontane, jezerca ili bazeni. Tako majstori Feng Shuija vjeruju da element Vode povezan s bazenom jednostavno preplavljuje vašu kuću energijom, a sam element je najčešće zastupljen u vrtu putem jezerca, potočića, rijeke ili oceana.

Foto: Thinkstock

Ova Feng Shui energija pomaže u dostizanju potpunog odmora i koncentracije. Preveliku količinu Vode možete kontrolirati lončanicama, komadima keramike i kristalima kvarca. Neutralizacija presnažne energije Vode radi se stavljanjem drvenih stvari u blizinu vode, a može se i rastvoriti korištenjem stvari koje zastupaju energiju Vatre, kao što su crveni jastuci.

Vatra je izuzetno jak element pri čijoj upotrebi treba biti oprezan – nikada se ne smije unositi previše elementa vatre u prostor. Povezuje se s crvenom bojom, šiljatim uglovima i trokutastim oblicima, a može se prikazati i kao osvjetljenje.

Foto: Thinkstock

Kako bi Vatru kontrolirali Vodom, koristite slike vode u pokretu, plave i zelene objekte. Element Vatre možete kontrolirati stavljanjem zemljanih stvari kako bi ih njegovala, dok metalni objekti oslabljuju element Vatre.

Element Zemlje predstavljen je glinenim posudama i kipovima, kao i nemetalnim komadima minerala kao što je mramor, kvarcne stijene ili kristali. Tako život blizu velike planine daje vrlo jaku energiju Zemlje.

Energija Zemlje kreće se horizontalno oko svoje osi i donosi harmoniju i obiteljski sklad.

Prevelika energija Zemlje može se neutralizirati satom ili metalnim zvončićima za vjetar. Biljke i malo drveće, kao i zdjela s vodom također su vrlo učinkoviti u kontroliranju pretjerane energije Zemlje.

Energija Drveta tradicionalno se sastoji od živih biljaka i drveća, no i svilene biljke postižu jednak učinak u vašoj okolini.

Foto: Thinkstock

Metalni objekti ili kipovi, kao i satovi kontroliraju pretjeranu energiju Drveta. Dobro je koristiti crvenu boju dodatke kao što su jastuci ili predmeti obješeni na zid i svjetla kako biste oslabili energiju Drveta. Potrebno je mnogo keramičkih posuda kako bi se ublažilo djelovanje energije Drveta.

Element Metala predstavljen je bilo čime izrađenim od metala, kao što su na primjer kipići od bronce ili mjedi, kao i zlatni i srebrni nakit.

Foto: Thinkstock

Energija metala donosi snažne ljude voljne pružiti pomoć. Ako želite smanjiti ovu energiju koristite crvene stvari i snažno svjetlo kako biste uništili višak energije Metala, ili upotrijebite drvene stvari i biljke kako biste je raspršili.