Početna Festivali Fašnik u Samoboru: Bacite pogled na vrata Fašničke republike

Fašnik u Samoboru: Bacite pogled na vrata Fašničke republike

1192
0

Fašnik u Samoboru - Fašnička vrata

Samoborske ulice i trgovi prolaze kroz posljednje faze transformacije kako bi se spremno dočekalo inauguraciju Princa Fašnika 6. veljače i proglašenje 189. Slobodne fašničke republike.

Službeni ulaz u Republiku smješten je na križanju Perkovčeve i Zagrebačke ulice gdje su postavljena grandiozna Onlywoodska vrata urešena u skladu s ovogodišnjom filmskom temom 189. Samoborskog fašnika.

Slikovnu komponentu vrata inspiriranu najvećim filmskim hitovima i aktualnom političkom situacijom u Hrvatskoj osmislila je ekipa samoborskih likovnjaka predvođena Nikom Barunom, a ukupni vizual Fašnika bit će pojačan i kreativnim impulsom karikaturista Nika Titanika.

Tako će se svi koji od 6. do 17. veljače posjete Samoborski fašnik moći uvjeriti da za razliku od ostalih vlasti, ova fašnička ne gradi Potemkinova sela – ona se skriva iza filmskih kulisa. U dolazećim danima na pročelja samoborskih zgrada te na trgovima u centru grada postavljat će se dekorativni fašnički elementi, a za subotu, 31. siječnja predviđeno je i montiranje lunaparka na prostoru iza samoborskog kina.

Vozače se zato upozorava da neće moći koristiti tamošnji parking, ali i podsjeća da će za vrijeme fašničkih vikenda u Samoboru parkiranje biti besplatno.