Početna 1NA1 Eva Vukina najavljuje početak projekta „Progledaj srcem online“

Eva Vukina najavljuje početak projekta „Progledaj srcem online“

Slikarica i umjetnica Eva Vukina bit će jedan od brojnih stručnih predavača ovogodišnjeg izdanja projekta „Progledaj srcem online“ kojemu je cilj razvijanje talenta djece i mladih u umjetnosti i kulturi. Projekt sadrži 33 besplatne radionice, panele  i online koncerte za šezdesetero djece i mladih iz cijele Hrvatske.

Iako će Evi ovo biti prva prilika da pokaže svoje predavačke sposobnosti, s nestrpljenjem očekuje početak radionica. Mladima koji su se prijavili na radionice želi poručiti da budu odvažni i da je umjetnost, iako posljednjih godina malo zapostavljena, jako lijepa.

Koliko vam je važno priključivanje projektu „Progledaj srcem online“?

Važno mi je, ovo je novo iskustvo za mene, prvi put ću biti predavačica i prenijet moje znanje mladim ljudima koji imaju u sebi talent za crtanje, slikanje i veselim se tome. Raduje me vidjeti koje su sve moje mogućnosti na tom području.

Što biste htjeli poručiti mladima koji bi se htjeli razvijati u smjeru kulture, odnosno umjetnosti?

Htjela bih im poručiti da budu odvažni i da je umjetnost jako lijepa. U današnje vrijeme je malo zapostavljena, ne pridaje joj se toliko požnje. Mladi ljudi se boje odazvati tom pozivu jer misle da nema kruha u tom pozivu. Ako čovjek nešto radi srcem i voli ono što radi, ako je u tome najbolji i potpuno se i to daje, onda će nagrada sigurno stići.

Povodom početka projekta ‘Progledaj srcem online’, održana je konferencija za medije na kojoj su program projekta namijenjen sudionicima koji su osigurali svoja mjesta, djeci i mladima iz cijele Hrvatske, predstavili Ksenija Abramović, predsjednica udruge ‘Ime dobrote’; Luka Kotlar, voditelj projekta; Anabela Tomkić,  koordinatorica projekta te predavači na radionicama projekta: umjetnica Eva Vukina, glazbenik Goran Kovačić i glazbenica Djordjija Palić, voditelj i improvizator Marin Periš.

Udruga ‘Ime dobrote’ osmislila je i razradila projekt ‘Progledaj srcem online’, kojim djeci i mladima do 25 godina, kroz radionice iz umjetnosti i kulture, želi pokazati kako se kroz umjetnost i kulturu može pridonositi društvu te im osvijestiti važnost razvoja svojih talenata.

‘Ovaj projekt omogućava 33 besplatne umjetničke i kulturne aktivnosti za šezdesetero djece i mladih do 25 godina, obuhvaća ‘online’ panele, radionice, koncerte, izložbe i druženja sa stručnjacima i umjetnicima iz područja glazbe, glume, slikarstva, kiparstva, umjetnosti i kulture. ‘Progledaj srcem online’, projekt udruge ‘Ime dobrote’, traje od 2. lipnja 2021. do 2. lipnja 2022. Ukupan iznos projekta iznosi 455.336,00 kn, od čega je iznos EU potpore 387.035,60 kn. Bespovratna sredstva osigurana su iz državnog proračuna Republike Hrvatske (15 %) i iz Europskog socijalnog fonda (85 %). Sudionici će tako svakog tjedna od 20. rujna 2021. do 2. svibnja 2022. dobiti priliku čuti nadahnjujuće priče vrhunskih umjetnika, educirati se, informirati i zajedno virtualno družiti te razmjenjivati iskustva, mišljenja i ideje, i to iz udobnosti njihova doma.

Kao voditelji sudjelovat će: voditelj i improvizator Marin Periš, glazbenica Djordjija Palić, glazbenik Goran Kovačić, umjetnik Luka Krešimir Stipić, povjesničarka umjetnosti Krisja Štulić, kustosica SICU-a Zadar, Ana Jordan Knežević, glumac Robert Kurbaša, umjetnica Iris Mihatov Miočić, umjetnica Eva Vukina, akademska glazbenica i profesorica glazbene teorije, dr. sc. Denis Vasilj, dekan ALU-a i predsjednik HDLU-a u Zagrebu, red. prof. art. Tomislav Buntak, a sudionici ovog projekta uživat će i u glazbi na mrežnim koncertima.

Više o projektu možete saznati na psonline.laudato.hr

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here