Početna Događanja Europski roadshow tvrtke GE Healthcare s najnovijim tehnologijama za medicinsko snimanje došao...

Europski roadshow tvrtke GE Healthcare s najnovijim tehnologijama za medicinsko snimanje došao u Zagreb

75
0

Svaka snimka priča priču i zato je tvrtka GE Healthcare krenula na jedinstveni roadshow kroz Europu u sklopu kojeg će tijekom 29 tjedana posjetiti 16 zemalja i predstaviti najnovije medicinske slikovne inovacije. Robustan program tvrtke uključuje tehnologije i rješenja koja mogu pomoći u ranom otkrivanju raka, istovremeno pružajući mogućnosti za brzu dijagnozu kada je pacijentima najpotrebnija. Uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera zaštite vezanih uz COVID-19, stručni je tim tvrtke GE Healthcare tijekom personalizirane turneje u Zagrebu predstavio najnoviju tehnologiju i rješenja za žensko zdravlje, zdravlje kostiju i metabolizma, rendgen i onkologiju, koja može pomoći u brzom i unaprijeđenom dijagnosticiranju uz pružanje iznimne njege s potpunim povjerenjem pacijenta.

Maligne bolesti drugi su najčešći uzrok smrti odgovorne za 27% svih smrti u Hrvatskoj.* Prema objavljenim podacima Globocan 2020,  u Hrvatskoj su najčešća sijela raka kod muškaraca prostata (17,6%), pluća (16,2%) i kolorektum – debelo i završno crijevo (15,8%). Dok su kod žena najčešće sijelo raka dojka (24,1%), kolorektum (12,3%) i pluća (8%). Ukupno je od invazivnog raka (isključujući ne-melanomski rak kože) oboljelo 26.092 osoba, što Hrvatsku čini zemljom srednje visoke incidencije raka.

 

 

Imajući te pokazatelje u vidu, GE Healthcare je organizirao poseban kamion i stručni tim kako bi omogućio radiolozima, onkolozima, medicinskim sonografima i brojnim drugim medicinskim stručnjacima da se upoznaju s najnovijom tehnologijom za medicinsko snimanje koja može pomoći u ranom dijagnosticiranju malignih i drugih bolesti.

„Prema podacima Međunarodne agencije za istraživanje raka*, rak je jedan od vodećih uzroka pobola i smrtnosti u svijetu s oko 19,3 milijuna novih slučajeva u 2020. godini i 10,0 milijuna umrlih od raka u 2020. godini. Također, procjenjuje se da će se broj novih slučajeva povećati na 28,4 milijuna u 2040. godini, što je 47% više u odnosu na procijenjenih 19,3 milijuna slučajeva u 2020. godini. Rak dojke kod žena najčešći je rak u svijetu (11,7% od ukupnog broja novih slučajeva), slijedi rak pluća (11,4%), rak debelog crijeva (10,0%), rak prostate (7,3%) i rak želuca (5,6%) . Cilj nam je donijeti inovativna dijagnostička rješenja i preoblikovati iskustva pacijenata s posebnim naglaskom na žene“,  izjavila je Laura Hernandez, generalna direktorica odjela Women’s Health and X-Ray za regiju EMEA tvrtke GE Healthcare te dodala: “Cilj ovog roadshowa usmjerenog na žensko zdravlje temelji se na edukaciji i upoznavanju medicinskih stručnjaka s najnovijom tehnologijom za medicinsko snimanje. U rekordnom vremenu od šest tjedana uspjeli smo organizirati 29-tjednu turneju tijekom koje će naši stručni timovi podijeliti nevjerojatne priče zahvaljujući našim rješenjima.”

“U Europi samo 50% pozvanih žena prisustvuje pregledu zbog straha od rezultata i straha od boli tijekom samog pregleda. Zbog toga je iskustvo pacijenta vrlo važan čimbenik za nas pri razvoju novih rješenja. Znamo i rado dijelimo to znanje da se iskustvo pacijenta odnosi na sve: tehnologiju, umjetnu inteligenciju, protokole i ljudsku interakciju. U svom radu, kroz ideje poput ovog roadshowa, imamo priliku educirati i usko surađivati s medicinskim stručnjacima i predstavnicima vlasti kako bismo osigurali da rješenja poput One-Stop Clinics postanu standard, a ne iznimka u zdravstvenim sustavima”, izjavio je Kostas Deligiannis, generalni direktor za Istočnu Europu tvrtke GE Healthcare te dodao: ”Zaista sam ponosan što je naš roadshow uključio i Hrvatsku te da su medicinski stručnjaci imali priliku saznali više o budućnosti dijagnostike.

Fokus događanja u Zagrebu bio je na žensko zdravlje i teme poput brze dijagnoze raka, ranog otkrivanja, personalizirane njege dojki s naglaskom na One-Stop Breast Clinic, kao i primjenu umjetne inteligencije u medicinskom snimanju, zdravlje kostiju i još mnogo toga.