Početna Moj Zagreb Zagreb.hr Nova radna mjesta, ali i oštrija konkurencija u EU

Nova radna mjesta, ali i oštrija konkurencija u EU

705
0

Autor:
Ivan Jozić
www.profitiraj.hr

Kako će izgledati tržište rada Hrvatske za recimo pet godina? Koliko god se činilo blizu, taj period nosi najveće promjene posljednjih desetljeća. Ulazak u Europsku uniju za nas znači slobodno kretanje radne snage, kapitala, roba i usluga po cijelom kontinentu. Granice više nisu bitne, a za nove uvjete poslovanja moramo biti spremni.

Uloga obuke i izobrazbe o upravljanju sredstvima Europske unije raste što je Hrvatska bliže ulasku u Europsku uniju. Članstvom se povećavaju sredstva financiranja, raste broj uključenih sudionika kao i njihove obveze s prelaskom na potpuno decentralizirani sustav upravljanja sredstvima.

Ivana Marčeta, ravnateljica poslovnog učilišta Promotor– Osluškujući potrebe tržišta rada, odlučili smo se za novi program naše škole, Voditelj/ica pripreme i provođenja projekata EU. Namjera je i osnovni cilj ovog programa pomoći polaznicima u razumijevanju koncepta pripreme i provođenja projekata Europske unije, te da se kroz sagledavanje ovog područja osposobe za pripremu, izradu i provođenje projekata Europske unije, – objašnjava Ivana Marčeta, ravnateljica poslovnog učilišta Promotor.

Trenutno Europska unija pruža predpristupnu pomoć  Republici Hrvatskoj kako bi poduprla političke, gospodarske i institucionalne reforme, prekograničnu suradnju, regionalnu konkurentnost, regionalni razvoj, razvoj ljudskih resursa, te poljoprivredu i ribarstvo. Članstvo u Uniji dodatno će pojačati potrebu za kadrovima koji će s hrvatske strane odrađivati spomenute poslove. Na kraju priče živjeti i raditi na relaciji Zagreb – Brisel i ne zvuči tako loše, zar ne?

Promotor