Početna ZG vodič Događaji Europska noć šišmiša na Medvednici i ZOO-u

Europska noć šišmiša na Medvednici i ZOO-u

Europska noć šišmiša obilježit će se 25. kolovoza u parku prirode Medvednica i u zagrebačkom Zoološkom vrtu.
U subotu 25. kolovoza pridružite se obilježavanju 16. Europske noći šišmiša od 11 do 18 sati kod planinskog doma Glavica. Posjet špilji Veternici, u kojoj je zabilježeno čak 14 vrsta šišmiša, bit će besplatan. Održat će se i radionice za djecu, a predstavnici Hrvatskog biospeleološkog društva (HBSD) i udruge za zaštitu šišmiša ‘Tragus’ odgovarat će na sva pitanja o šišmišima.
Zoološki vrt za subotu najavljuje “pravi spektakl kao veliko finale Međunarodne godine šišmiša 2011. i 2012. koja se lagano približava svome kraju”. Posjetitelji ZOO-a moći će od 18 do 22 sata sudjelovati u šišmišastičnim radionicama, igrama i edukativnim sadržajima, moći će izraditi vlastite odjevne kreacije inspirirane šišmišima, a posebna komisija odabrat će one najbolje i nagraditi njihovu kreativnost. Za posjetitelje je pripremljen i Šišmiš-restoran, a sve što ih zanima o šišmišima moći će pitati stručnjake iz brojnih udruga i organizacija koji se bave njihovim istraživanjem i zaštitom.
Događanje posvećeno šišmišima, koje se u zagrebačkom ZOO-u održava već sedmu godinu za redom, kako bi upozorile javnost na potrebu njihove zaštite, ove godine prelazi granice Europe i obilježava se diljem svijeta.

Izvor: Hina

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here