Početna Vijesti Business Emirates u potrazi za novim članovima kabinskog osoblja u Zagrebu i Dubrovniku

Emirates u potrazi za novim članovima kabinskog osoblja u Zagrebu i Dubrovniku

309
0

Emirates, najveća svjetska međunarodna aviokompanija, traži kandidate koji će se priključiti njihovom međunarodnom timu kabinskog osoblja te organizira „Dan otvorenih vrata za nove članove kabinskog osoblja“ u Zagrebu i Dubrovniku. Prvi će se održati u ponedjeljak, 22. srpnja točno u 9 sati u hotelu Westin Zagreb (Izidora Kršnjavog 1), a drugi će se održati u srijedu, 24. srpnja točno u 9 sati u hotelu Hilton Imperial u Dubrovniku (Marijana Blažića 2).

Emirates trenutno zapošljava više od 200 članova kabinskog osoblja iz Hrvatske, a Hrvati su jedna od 135 nacionalnosti kabinskog osoblja koje brine o putnicima na letovima Emiratesa. Hrvatice Ivana Trojanović Sopić i Anamarija Vučičević otkrile su koliko destinacija posjete mjesečno. „Sretna sam što mogu reći da sam prošli mjesec posjetila osam različitih država. Neke od njih bile su Tajland, Kina, Nizozemska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Italija“, kaže Ivana. Anamarija dodaje: „Prošlog sam mjeseca posjetila sedam različitih destinacija na trima različitim kontinentima.“

Nove pozicije otvorene su za žene i muškarce. Zainteresirani kandidati trebaju doći s ažuriranim životopisima na engleskom jeziku te novijom fotografijom. Iako nije obvezno, kandidatima se preporuča da ispune online prijavnicu putem internetske stranice Emirates Group careers prije dolaska na „Dan otvorenih vrata“. Više informacija i detalja o selekcijskom postupku može se naći na: http://www.emiratesgroupcareers.com/cabin-crew/

Postoji niz uvjeta koje kandidati moraju ispunjavati kako bi konkurirali za navedene pozicije, uključujući navršenu 21 godinu u trenutku priključivanja kompaniji i obvezan minimalni doseg od 212 centimetara prilikom stajanja na prstima. Uz to, Emirates traži kandidate koji odražavaju vrijednosti koje kompanija njeguje, poput profesionalnosti, empatičnosti, progresivnosti, vizionarstva i kozmopolitskog svjetonazora. Kandidati se trebaju pripremiti na mogućnost da će na selekciji morati provesti cijeli dan, a oni koji uđu u uži izbor bit će obaviješteni o terminu i lokaciji dodatnih selekcijskih procesa.

Članovi kabinskog osoblja zaposleni u aviokompaniji Emirates dobivaju cjelovit „paket“ koji uključuje različite pogodnosti poput neoporezivih prihoda, besplatnog zajedničkog smještaja u visokokvalitetnim smještajnim jedinicama u Dubaiju, besplatan prijevoz do i od radnog mjesta, zdravstveno i dentalno osiguranje te ekskluzivne popuste na kupovinu i različite aktivnosti u slobodno vrijeme tijekom boravka u Dubaiju. Paket također uključuje atraktivne povlastice za putovanja diljem Emiratesove kontinuirano rastuće svjetske mreže destinacija koje se nalaze na šest kontinenata, a na njih imaju pravo i članovi obitelji te prijatelji zaposlenika.

Ivana i Anamarija podijelile su najvrjednija iskustva koja su stekle tijekom inicijalne obuke (Abinitio Training) u školi Emirates Aviation Academy. Ivana cijeni vrijeme koje je provela tamo kao i znanja i vještine koje je svladala: „Prošlo je pet godina otkako sam završila inicijalnu obuku u školi Emirates Aviation Training Academy uz koju me vežu najljepše uspomene. Tamo sam upoznala odlične ljude s kojima sam stvorila doživotna prijateljstva. Bili su čak i na mom vjenčanju u Hrvatskoj. Sa sigurnošću mogu reći da tijekom obuke steknete samopouzdanje te naučite kako pristupiti putnicima različitih nacionalnosti i kultura. Obuzme vas ponos kad vidite svoje rezultate nakon obuke i koliko ste toga postigli. Postanete timski igrač, naučite raditi za veće i bolje dobro i naposlijetku spoznate kako biti odličan vođa. U školi Emirates Aviation Training Academy uče nas kako biti obazriviji te tamo postajemo dio velike kozmopolitske obitelji.”

„Tijekom obuke jedna od najvažnijih stvari koju sam naučila je timski rad te kako pravilno reagirati u kriznim situacijama. Treningom se gradi samopouzdanje kako bi se stečena znanja primijenila u svakodnevnom životu, pogotovo kad je riječ o medicinskoj obuci pa tako sad mogu procijeniti određena medicinska stanja i pravilno reagirati što smatram velikom prednošću“, zaključuje Anamarija.

Emirates je na hrvatskom tržištu prisutan od 2017. godine i nudi letove iz zračne luke „Franjo Tuđman“ u Zagrebu zrakoplovom tipa Boeing 777-300ER. Emirates trenutno leti u više od 150 odredišta u 86 zemalja na šest kontinenata. Kandidatima koji će postati dio kabinskog osoblja aviokompanija nudi priliku za razvoj karijere putem edukacija i jedinstvenog kulturnog i međunarodnog okruženja.