Početna Vijesti Kultura EKOTEKA edukativno – likovni program KCP-a

EKOTEKA edukativno – likovni program KCP-a

1606
0

Foto: PRESSIzložba učeničkih radova nastalih u radionicama povodom Svjetskog dana voda. 

Izložba se može pogledati u prostoru KCP-a narednih mjesec dana.

Kulturni centar Peščenica povodom obilježavanja Svjetskog dana voda i Dana planete Zemlja već petu godinu za redom organizira edukativno – likovne radionice s ciljem da educira djecu i mlade o globalnim ekološkim problemima poput eksploatacije vode te očuvanja vodnih resursa i brizi za okoliš općenito .

Ove godine u program koji se održao povodom Svjetskog dana voda bilo je uključeno 160 učenika iz dvije osnovne škole s područja Peščenica – Žitnjak. To su učenici iz  O.Š. dr. V. Žganca i O.Š. F. K. Frankopana.

Kroz ovaj program djeca su saznala kako i sami mogu pridonijeti očuvanju vodnih resursa kroz nekoliko primjere kako  štedjeti vodu u kućanstvu. Podsjetili su se koliko je voda važna i prisutna u svakodnevnom životu te koliko je život na Zemlji ovisan o njoj. U radionicama su izradili likovne radove koji svojim porukama ukazuju na njenu neprocjenjivu vrijednost.

Foto: PRESS

Program EKOTEKE nastavlja se i u travnju kada će KCP održati još dvije radionice. Ovom prigodom povodom Dana planeta Zemlje. U radionicama će sudjelovati učenici iz osnovnih škola s područja Peščenice.

Ove godine Hrvatske vode uključile su se u program Ekoteke u KCP-u podjelom edukativnih materijala (slikovnica i plakata) za sve sudionike. Program u cijelosti podržava Gradski ured za kulturu i obrazovanje.