Početna Moj Zagreb Novosti Eko akademija za djecu u ZOO Grada Zagreba

Eko akademija za djecu u ZOO Grada Zagreba

Spread the love

U tijeku su upisi u Eko akademiju. Kroz taj će edukativni program za vrijeme uskrsnih praznika učenici od 2. do 6. razreda u Zoološkom vrtu grada Zagreba moći naučiti osnove ekologije.

Eko akademija program je koji će se u Vrtu održavati svakodnevno od 12. do 18. travnja u dva termina – između 8 i 14 te 12 i 18 sati.

Kroz šestosatni program djeca na zanimljiv i zabavan način uče o ekologiji. Edukatori Vrta podučit će ih kako u svakodnevici primjenjivati važno ekološko pravilo 5R koje obuhvaća pojmove „promisliti, smanjiti, iskoristiti, popraviti i reciklirati“.

Tijekom boravka u Vrtu upoznat će ugrožene životinjske vrste i naučiti što sve čovjek može učiniti za njihovo očuvanje. Riječi će biti i o globalnom zatopljenju, ali i onečišćenju voda. Kako se takva voda može pročistiti, naučit će kroz zanimljiv pokus. Da vješte ruke i ekologija idu skupa, pokazat će i izradom baterije od organskog materijala.

Kako bi mogli pokazati koliko dobro poznaju ekološke pojmove poput održivog razvoja i biološke raznolikosti, za školarce su pripremljene mnogobrojne zabavne igre.

Svaka skupina Eko akademije može imati do 24 polaznika, a na njezinu su čelu po dva edukatora. Uz potreban pribor i radni materijal djeci su osigurani užina i piće, a svaki će polaznik sa sobom moći ponijeti izrađene predmete. Ulaznice za sudjelovanje u programu mogu se kupiti u Životinjskom kutku u Vlaškoj 105 u Zagrebu.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here