Početna Moj Zagreb Novosti Egzotična zima u ZOO vrtu

Egzotična zima u ZOO vrtu

Spread the love

Egzotična zima u ZOO vrtu skupni je naziv za događaje, radionice i druge edukativne programe koji će se tijekom zime održavati u Zoološkom vrtu grada Zagreba.

Egzotična zima koja je počinje sutra, 15. prosinca i traje do kraja veljače 2013. godine. Do tada, svaka će subota imati posebnu temu, a edukatori Zoološkog vrta provoditi će posjetitelje kroz čudesno raznolik životinjski svijet.  Tako će jedne subote u fokusu biti ptice, druge subote invazivne vrste u močvarama, treće pokrovi životinja itd.

Uz zanimljiva predavanja i kreativne radionice u kojima će posjetitelji, među ostalim, izrađivati i hranilice za ptice i božićne ukrase od prirodnih materijala, s posebnom se pažnjom priprema stol s pozivom ”Dodirni i nauči!”.

Naime, sve što se na njemu nalazi, moći će se dodirnuti, a pri tom je važno napomenuti da zahvaljujući angažmanu većeg broja osjetila djeca s oduševljenjem prihvaćaju ovaj način učenja.

Tijekom Egzotične zime posjetitelje Vrta očekuju mnoga iznenađenja poput druženja s maskotom Megi, dječje predstave kazališta Svarog i gradnje snjegovića uz kreativce Centra za likovni odgoj Grada Zagreba pa i topli čaj.

No to nije sve, jer što se sve tijekom zime događa u Zoološkom vrtu, svi zainteresirani moći će pratiti i putem Facebooka. Na Facebook stranici Vrta očekuju ih i Životinjski dobre nagrade, nagradna igra u kojoj se mogu osvojiti godišnje i obiteljske ulaznice te druge vrijedne nagrade.

Posebni gosti bit će članovi Bioteke, udruge koja se bavi promicanjem biologije i srodnih znanosti.

 

 

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here