Početna Izbor Druga turističko-sportska manifestacija „Moslavina Trail“

Druga turističko-sportska manifestacija „Moslavina Trail“

Druga turističko-sportska manifestacija „Moslavina Trail“ organizira se u subotu, 4. travnja 2020. godine u Podgariću. Kako bi ukazali na turističke i rekreativne potencijale Moslavačke gore kao regionalnog parka prirode i Moslavine kao regije koja se proteže na području dvije županije, pokrenuta je inicijativa kojom domaće stanovnike žele potaknuti na aktivni odmor u prirodi, a turiste na otkrivanje destinacije koja krije brojne prirodne i povijesne atrakcije.

Organizatori ovogodišnje manifestacije su klub „Jump“ iz Kutine, turistička agencija Rural Escape Tours iz Hercegovca te turistički vodiči za Bjelovarsko-bilogorsku i Sisačko-moslavačku županiju, a sve se održava pod pokroviteljstvom Općine Berek te drugih jedinica lokalne samouprave s područja Moslavine (još uvijek čekamo rezultate natječaja) kao i brojnih sponzora.

Inače, za one koji ne znaju, trail je sportska aktivnost koja je u današnje vrijeme jako popularna, a sinonim je za trčanje kroz šumu. Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 18. ožujka 2020. godine putem portala Stotinka.hr, startnina iznosi 100,00 kuna, a uključuje bogat startni paket. Prijave su moguće i nakon navedenog datuma i na dan utrke, no u tom slučaju ne uključuju kompletan startni paket, a više detalja možete saznati na službenom Facebook profilu utrke Moslavina Trail.

Osim što staze prolaze predivnom moslavačkom šumom, natjecatelji će trčati i pored povijesnih ljepota poput srednjevjekovne utvrde Garić-grad, Spomenika revoluciji ili ostataka Pavlinskog samostana te najviših vrhova Moslavačke gore, Humka i Vis. Uz velike utrke, pripremili su i Mini Moslavina Trail u Podgariću, namijenjen djeci od predškolske dobi do osmaša koji će moći sudjelovati u utrkama dužine od 100 do 1000 metara, a startnina za njih je besplatna. Svi natjecatelji u utrkama dobivaju učesničke medalje, a za one najbolje osigurani su pokali i pokloni sponzora.

Uz navedene utrke, sve posjetitelje pozivamo da dođu 4. travnja 2020. u Podgarić jer su pripremili i besplatne dodatne sadržaje u suradnji sa brojnim i vrijednim moslavačkim udrugama. Tu je besplatna grupna tjelovježba, dvije staze planinarenja, potraga za micro:bitovima, jahanje, streličarstvo i izložba fotografija nagradnog natječaja „Priča o pokretu u prirodi“ te mogućnost kupnje lokalno proizvedenih moslavačkih proizvoda.

Na ovogodišnjem Moslavina Trailu, novost je Canicross utrka, odnosno trčanje sa psima stoga pozivamo sve zainteresirane da prijave sebe i svoje kućne ljubimce i zajedno uživaju u ljepotama Moslavačke gore.

 

Za sve prijavljene nakon 18.3.2020. ne jamčimo startni paket niti medalju (dobivaju evidencijski karton i obrok) te imaju status sudionika ,,naknadne prijave”, no službeno se mogu natjecati i bit će u službenom poretku.

Povrat startnine nakon 18.3.2020. nije moguć. Natjecatelji mogu pokupiti svoj startni paket i to isključivo na prijavama (ili to može učiniti netko u njihovo ime).

Startninu mogu prebaciti na drugu osobu.

U slučaju odgađanja utrke na nedjelju, 5.4. ili sljedeći vikend, nema povrata startnine.

U slučaju otkazivanja utrke, nema povrata startnine, ali sudionici mogu pruzeti svoj

startni paket. UTRKA SE NE ODGAĐA ZBOG LOŠIH VREMENSKIH UVJETA !!!

Broj žiro-računa za uplatu startnine/članarine: Klub Jump

IBAN: HR60 23400091111035985

Uplatom startnine/članarine natjecatelji postaju članovi Kluba Jump za mjesec travanj

  1. Na uplatnici je potrebno upisati KATEGORIJA i ime i prezime natjecatelja.

KATEGORIJE:
1. Light U14 (cca 8 km/450m+n/m) (djeca 2006. godište i mlađe)
2. Light (cca 8 km/450m+n/m) (odrasli)
3. Canicross (cca 8 km/450m+n/m)
4. Acitve (cca 16 km/777m+n/m)
5. Challenge (cca 28 km/1200m+n/m)

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here