Početna Događanja Dovedite najmlađe na zabavnu utrku brodića na potoku Gradni u Samoboru

Dovedite najmlađe na zabavnu utrku brodića na potoku Gradni u Samoboru

Udruga Djeca za bolji svijet iz Samobora  i Udruga za sindrom Down Zagreb 18. rujna. 2021., u 10:00 sati, organiziraju utrku brodića na potoku Gradni u Samoboru.

Utrka je organizirana kako bi se podigla svijest o djeci s Downovim sindromom i kako bi ih se na kreativan i zabavan način uključilo u društvo, a osim njih utrci se mogu priključiti apsolutno sva djeca koja žele participirati i zabaviti se.

„Istaknuo bih da sama utrka i njezin ishod isključivo ovise o sreći, jer brodićem upravlja tok potoka, tako da su šanse za pobjedu svima jednake i tu su djeca s Down sindromom u potpunosti ravnopravna sa svima ostalima“, objasnio je Leo Petrov, voditelj i osnivač Udruge Djeca za bolji svijet iz Samobora te istaknuo: „Glavni cilj projekta je uključiti djecu s Down sindromom u društvo, skrenuti pažnju da oni isto mogu biti ravnopravni,  korisni i kreativni. S druge strane, ono što je i inače u fokusu ciljeva naše udruge Djeca za bolji svijet, jest kod ostale djece od najranije dobi razvijati osjećaj za ravnopravno prihvaćanje svih članova u društvo i zajednicu.“

Kako je zamišljeno natjecanje?

Svako prijavljeno dijete dobit će svoj brodić te će ga u skupini uz još osmero djece puštati s mosta kod bazena Vugrinščak u potok Gradnu. Pobjednik je ono dijete čiji će brodić prvi doći do sljedećeg mosta. Ujedno pobjednik iz svake skupine ulazi u sljedeći od ukupno tri kruga natjecanja.

Brodiće koje će puštati djeca s Down sindromom, ali i sva ostala djeca koja se prijave, bojala su djeca Udruge za sindrom Down iz Zagreba.

Sva djeca koja su sudjelovala dobivaju brodiće u trajno vlasništvo, diplome za sudjelovanje i utješne nagrade, a prva tri mjesta dobivaju nešto vrjednije nagrade koje su osigurali sponzori.

Roditelji svoju djecu mogu za natjecanje prijaviti na licu mjesta na štandu za prijave koji će se nalaziti neposredno pred startom (dječji park Vugrinščak pored bazena u Samoboru). Svi zainteresirani se mole da sa svojom djecom dođu nešto prije 10:00 sati. S obzirom da je napravljeno 200-tinjak brodića prijave traju dok se ne popuni broj od 200 sudionika ili do 11:00 sati.

Kotizacija za sudjelovanje je dobrovoljna. Sav prikupljeni novac bit će doniran Udruzi za sindrom Down Zagreb.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here