Početna Izbor Donatorskom inicijativom Erste Card Cluba skupljeno 158.000 kuna za dječju bolnicu u...

Donatorskom inicijativom Erste Card Cluba skupljeno 158.000 kuna za dječju bolnicu u Klaićevoj

207
0

U svrhu pomoći oko sanacije štete uzrokovane potresom iz ožujka 2020., Erste Card Club (ECC) je Klinici za dječje bolesti Zagreb, donirao 158.000 kuna. Sredstva su prikupljena kroz donatorsku inicijativu Dine for Change i koristit će se za popravak oštećenja i vraćanje u prvotno stanje Odjela za opekline, kao i za uređenje dodatnog prostora potrebnog za izolaciju djece pozitivne na virus COVID 19.

U donatorskoj inicijativi sudjelovali su tijekom prosinca 2020. partneri Diners Cluba koja je ujedno druga takva inicijativa ECC-a, nakon vrlo uspješne 2019., kada je za potrebe uređenja dvaju apartmana za smještaj djece i roditelja u Klaićevoj bolnici prikupljeno ukupno 150.000 kuna.

„U ime Klinike za dječje bolesti, kao i u moje osobno, iskreno zahvaljujem Erste Card Clubu na senzibilitetu kojeg tradicionalno iskazuje. Nažalost, i naša je bolnica bila pogođena razornim potresom u ožujku 2020., te još uvijek radimo na sanaciji šteta kako bi prostore koji su bili oštećeni potresom ne samo vratili u prvotno stanje već i poboljšali kvalitetu i uvijete smještaja, i time riješili nedostatak prostora za pružanje zdravstvene skrbi  našim malim pacijentima. Također, zbog pandemije virusa COVID 19 moramo imati i dodatni prostor kako bi izolirali prostore za boravak djece pozitivne na korona virus a kojima je neophodno bolničko liječenje. Stoga nam je ova pomoć izuzetno dobrodošla kako bi uredili i dodatno oplemenili naše prostore i stavili ih u funkciju“, izjavio je tim povodom prof. dr. sc. Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Svjesni činjenice da su uslijed potresa otežani uvjeti rada dječje bolnice, te sa željom kako bismo joj pomogli da neometano nastavi pružati djeci najviši standard liječenja, odlučili smo još jednom pokrenuti našu humanitarnu inicijativu Dine for Change. Ovime ujedno želimo izraziti zahvalnost svom medicinskom i pratećem osoblju bolnice na nesebičnim naporima koje ulažu u liječenje djece u trenutačno izazovnim okolnostima, a što zaslužuje naše veliko poštovanje. Ujedno, još jednom zahvaljujemo na odazivu i našim partnerima Card Cluba.”

Pored navedenog, Erste Card Club je za potrebe saniranje šteta od potresa, u travnju 2020. dječjoj bolnici u Klaićevoj donirao dodatnih 300.000 kuna, čime je u proteklih godinu dana rad bolnice podržan sa 608.000 kuna.