Početna Događanja Dođite na trening na platou Gradec

Dođite na trening na platou Gradec

1411
0

Ljudsko tijelo stvoreno je za kretanje. Upravo ovom snažnom rečenicom Aktivna Hrvatska najavljuje i poziva na jedinstveni trening joge ove subote, 6. listopada u 11 sati na platou Gradec u Zagrebu. Ovo jesensko subotnje jutro prema prognozi trebalo bi biti sunčano i toplije nego prošlih dana.

Joga je simbol univerzalne želje za zdravljem. To je besplatno zdravstveno osiguranje’’ – izjava je kojom je Narendra Modi, premijer Indije opisao drevnu disciplinu koja potječe iz te zemlje.

Vježbe i tehnike kojima se postiže unutarnji mir i tjelesna snaga danas su osvojile cijeli svijet. Trening joge sportsko-edukativno projekta Aktivna Hrvatska na jednoj od najljepših lokacija s pogledom na zagrebačku katedralu održat će svjetski priznata instruktorica Sandra Petra Pintarić.

‘’U Zagrebu ćemo predstaviti sunrise jogu koja je otvorena za sve ljude dobre volje bez obzira na sposobnosti i iskustva s ovom disciplinom. Trening će biti fokusiran na stojeće vježbe, na zagrijavanje te prati jedan lijepi slijed dharma joga prakse.” – najavljuje Sandra Pintarić te dodaje: ”Nakon vježbi tijela fokusirat ćemo se na dah i um, vježbama disanja postići ćemo bolju mentalnu opuštenost i koncentraciju. Za kraj, čeka nas jedna lijepa, kratka relaksacija kako bismo skupili nove zalihe snage!’

Promocija aktivnog života te poticanje na brigu o vlastitom psihičkom i tjelesnom zdravlju cilj je projekta Aktivna Hrvatska. Samom treningu prethodit će predavanja stručnjaka iz Hrvatske liječničke komore, Biotreninga i Definicije hrane koji će vježbačima predstaviti novitete iz područja medicine, kineziologije i nutricionizma. Aktivna Hrvatska održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, a trening u Zagrebu posljednji je u ovoj sezoni u kojoj je aktivirano više stotina građana diljem zemlje. Trening u Zagrebu održat će se u suradnji s Gradom Zagrebom.

Svi vježbači za trening će dobiti majice generalnog partnera HEP-a,  NIVEA  prostirku za vježbanje te Decathlon loptu za trening. Tijekom treninga osvježit će se Mg Mivela vodom s kojom možete sve, a nakon treninga čeka ih zdravi smoothie Merkur osiguranja, primjerak časopisa Men’s Health te pokloni poliklinike Affidea i Tosame.

Prijavite se za treninga na www.aktivnahrvatska.hr