Početna Događanja DodiIjeljena Nagrada VAM za 2015. godinu

  DodiIjeljena Nagrada VAM za 2015. godinu

  1224
  0

  Udruga žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU je u subotu 20. veljače 2016. dodijelila Nagradu Vesna Andrijević Matovac za 2015. godinu pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i Gradske skupštine Grada Zagreba.

  Nagrada VAM je dodijeljena po peti put, ali po prvi puta pripala je muškarcu, Bruni Šimleši, piscu iz Zagreba, za izniman doprinos afirmaciji borbe protiv raka dojke u Hrvatskoj, senzibiliziranja javnosti i podizanja svijesti o borbi protiv raka dojke.

  Bruno Šimleša je nekoliko emisija Svaki dan dobar dan posvetio upravo ženama oboljelima od raka dojke, naglašavajući važnost prevencije i psihosocijalne skrbi za oboljele i članove obitelji. Također, kao javna osoba podržava preventivne akcije i na taj način potiče osvještavanje javnosti i daje podršku skrbi za bolesnice. Osim djelovanja u javnom prostoru, Bruno je neposredno i nesebično kao prijatelj bio velika podrška tijekom liječenja osobama iz svoj prijateljskog kruga. Svečanost dodjele Nagrade uveličao je i Gitaristički kvartet Elly’s, kvartet gitarističke klase Glazbenog učilišta Elly Bašić u kojem redovito sviraju ponajbolji učenici iz klase profesora Ante Čaglja.

  Dodjelu Nagrade podržao je i Gradonačelnik Grada Zagreba te brojne osobe iz javnog života.
  Nakon dodjele, održan je prigodni domjenak u Palači Dverce.