Početna Vijesti Sport Do ljeta novi Zakon o sportu

Do ljeta novi Zakon o sportu

773
0

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je kako se intenzivno radi na izmjenama Zakona o sportu. Očekuje da bi, nakon javne rasprave, mogle biti privaćene u Hrvatskom saboru do ljeta.

Intenzivno radimo na zakonskim promjenama, nacrt zakonskih prijedloga sportske inspekcije i izmjena Zakona o sportu je više-manje gotov. Sada je na redu rasprava u stručnoj javnosti i nakon nje mi ćemo te zakonodavne akte uputiti u proceduru, izjavio je Jovanović novinarima ispred Banskih dvora, uoči sjednice Vlade.

Dodao je kako si je Ministarstvo dalo rok da taj zakonodavni okvir bude gotovo u prva tri mjeseca ove godine, kako bi u travnju ti prijedlozi bili u raspravi i da do ljeta budu svi zakoni prihvaćeni u Saboru.

Nastojat ćemo u što je moguće kraćem roku stvoriti zakonodavni okvir da nikakve radnje koje nisu u skladu sa zakonom ne mogu više biti ni u jednom sportskom savezu, pa tako ni u nogometu, koji ima najviše nepravilnosti, naglasio je Jovanović, aludirajući na jučerašnji sastanak s čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza.

Izvor: www.hrt.hr